изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:54 EEST
ПОДСЪДИМ ЗАПЛАШИЛ СЪУЧАСТНИК, ЧЕ ЩЕ ГО РАЗЧЕКНЕ АКО НЕ ПРОМЕНИ ПОКАЗАНИЯТА СИ    
Ред и сигурност Окръжните магистрати в Добрич разпитаха полицейските служители и двама купувачи на марихуана по делото срещу 35-годишния Светлин Николов и 21-годишния Георги Георгиев. Последните двама  са обвинени за притежание и превозване на 2,7 кг марихуана на стойност 16 396 лева.

 

 

Припомняме ви, че на 18 юни 2005 г. в района на комплекс "Спортна среща" в гр. Добрич Георгиев бил спрян от полицейски служители, докато шофирал "Фолксваген Голф", собственост на Николов. На предната седалка на колата бил намерен пакет с марихуана, с тегло 0,948 грама, сочат материалите по делото. Ден по-късно в района на паметника на Съветската армия в Добрич полицаи открили още два пакета с марихуана, сходни по форма и размер на пакета, открит в лекия автомобил. Количеството на наркотичното вещество в двата пакета е било с общо тегло 1,694 грама.

Вчера С. Николов отказа да дава показания в съдебната зала, докато това стори Г. Георгиев. Последният заяви, че се познава със Светлин от две години.

"Бяхме на заведение, а след това Светльо ми предложи да отидем до Варна с колата му. Аз седнах зад волана. На аксаковския баир той ми каза да завия, а после и да спра. Светлин излезе от колата и се върна след 10 минути с 3 черни торби" - разказа Георги. "Като стигнахме Добрич, на КПП полицейски служители се опитаха да ни спрат. Показаха ни палка с надпис "Стоп", но продължихме. Тръгнахме в посока "Спорт палас" и навлязохме в насрещното движение. Светлин слезе от колата с две торби, а по-късно полицейски служители ме заловиха", разказа подсъдимият, който се признава за виновен.

Другият обвиняем - С. Николов, не се признава за виновен и не разбирал за какво го съдят. Георги сподели още, че докато Светлин минавал покрай неговата килия, докато били в ареста, го заплашил, че ще го разчекне, ако не промени показанията си. 

Интересни се оказаха показанията на двама от свидетелите по делото, които са си купували трева от Георгиев и Николов. Пресиян Желев заяви, че се обаждал на Светлин, след което двамата подсъдими му носили трева. Една цигара му излизала близо левче, но цената варирала в зависимост от бройката. 17-годишният Гълъбин Герасимов пък каза, че им давал парите, а те му казвали къде са оставили исканата марихуана. Едно от местата било паметникът Добротица

Вчера магистратите не успяха да произнесат присъди, тъй като липсваше вещото лице Елеонора Георгиева, на чийто разпит държи адвоката на С. Николов.

Защитата на Светлин поиска по-лека мярка за подсъдимия, но съдът не уважи искането, защото обвиняемият е бил осъждан 6 пъти. Имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивираха се магистратите.

Следващото заседание по това дело ще бъде на 6 април от 9 часа.

 

 


Сходни връзки

ПОДСЪДИМ ЗАПЛАШИЛ СЪУЧАСТНИК, ЧЕ ЩЕ ГО РАЗЧЕКНЕ АКО НЕ ПРОМЕНИ ПОКАЗАНИЯТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди