изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:38 EEST
Похитителят на заложниците във Франция се е предал    
По светаПариж. Безработният учител, който по уточнени данни е взел за заложници 20 ученици и двама възрастни в гимназия в Западна Франция, се предаде, съобщи АФП, позовавайки се на източник от френското вътрешно министерство.


Служителка в гимназията във Франция, в която въоръжен мъж взе за заложници 20 души днес, съобщи по-рано за АП, че “мъжът е обещал, че няма да направи нищо лошо на учениците”, предаде агенцията. “Той разговаря с децата, разговаря и със задържаната в залата надзирателка. Обстановката е спокойна”, е уверила Бернадет Мерсие. “Потиснат поради положението си на безработен, той иска единствено да привлече вниманието и да се срещне с Франсоа Фийон, бивш министър на образованието и сенатор от Сарт”, е уверила тя.
Мерсие е допълнила, че на място е изпратена специализирана група за психологична помощ.
Пред сградата на гимназията са пристигнали родители, както и представители на местните власти. Френският вътрешен министър Никола Саркози е уверил, че “следи ситуацията отблизо”.
По всяка вероятност похитителят на заложниците във Франция преживява емоционална криза, коментира кореспондентът на Би Би Си в Париж. Журналистът изказа общото мнение на наблюдателите, че въпреки заложниците и наличието на оръжие, инцидентът ще приключи мирно. Журналистът от Би Би Си подчерта опита на Франция от подобни кризи със заложници от изминали години.
Дирекцията на френската гимназия, в която 33-годишен мъж взе 20 души за заложници по-рано днес, се е свързвала с всяко едно от семействата на задържаните деца, съобщи радио Франс инфо. Според информацията похитителят е позволил на бременна жена, която е била в залата, да излезе. Очаква се на място да пристигнат подразделения на антитерористичните бригади.
Похитителят на заложниците във Франция иска среща с бившия министър на образованието и настоящ министър на социалната политика Франсоа Фийон, съобщи по-рано Франс инфо.
Безработен учител е взел за заложници 18 ученици, един преподавател и още един мъж в гимназия в Западна Франция, предаде днес АФП. Според информацията нападателят е въоръжен с пистолет. Районът около сградата е отцепен. Кореспондентът на Би Би Си в Париж съобщи че на място има подразделения на полицията и жандармерията (Се Ер Ес), които се опитват да установят контакт с мъжа. Тридесет и три годишният похитител е преподавал в продължение на две години в същата гимназия. Самоличността на похитителя не се съобщава.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Похитителят на заложниците във Франция се е предал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди