изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:59 EEST
ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БАЛКАНСКИЯТ ДУХ Е ОЩЕ ЖИВ    
НовиниДелегация от Румъния пристигна вчера в Добрич по покана на областния управител Динчер Хаджиев. Гостите са водени от префекта на Констанца Данут Кулету. Работните срещи продължават и днес

16-членната румънска делегация включва кметовете на Мангалия, Лиману, Негру Вода, Албещи и Наводари, общински съветници и съветници от Областен съвет - Констанца. При първата работна среща в областната администрация вчера приветствия отправиха областният управител на Добрич Динчер Хаджиев и префектът на Констанца Данут Кулету. В своето изказване г-н Кулету изтъкна, че Европейският съюз е обща цел на България и Румъния и посочи важността на това двете страни да развиват общи европейски проекти. "Сега е времето да си докажем, че Балканският дух е още жив... Балканската сила да правим важни неща е тук" - посочи Д. Кулету. След това бяха представени областите Добрич и Констанца, възможностите за инвестиции и бизнес. "Убеден съм, че Добруджа рано или късно ще внесе своя уникален щрих за Европа и света, а инвеститорите ще спечелят от едно партньорство, богато на идеи, талант и безспорен професионализъм" - изтъкна областният управител на Добрич Динчер Хаджиев. Обект на обсъждане вчера бяха програмите за транс-гранично сътрудничество, регионалните приоритети и т.н.
По време на работните срещи кметовете на градовете Наводар и Басараб Тудорел Калапод и Николай Кривинеану са отправили предложение за побратимяване към добрички общини.
В програмата на работните срещи за днес е предвидена дискусия относно участието на областите Добрич и Констанца в общи проекти по програма ФАР - състояние, проблеми, перспективи, положителни практики. Ще стане дума още за програма ФАР "Трансгранично сътрудничество" - капацитет за съставяне и реализиране на проекти, особености и възможности на региона, огледални проекти. Ще се обсъдят още регионалните перспективи чрез проекта "Запазване на биологическото разнообразие и устойчиво стопанисване на горите в Южна Добруджа". В срещите ще участват областният управител на Добрич Динчер Хаджиев и неговият заместник Михаил Стоев, областният управител на Констанца, кметове на общини от област Добрич и окръг Констанца, инж. Цанко Николов - директор на Държавно лесничейство-Добрич, и др.
 


Сходни връзки

ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БАЛКАНСКИЯТ ДУХ Е ОЩЕ ЖИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди