изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:37 EET
Филчев се крие от съда    
Ред и сигурност18 дни преди делото “Бръмбаргейт” за подслушвателните устройства в дома на бившия главен прокурор Никола Филчев, Софийският окръжен военен съд все още не е успял да го призове за делото на 29 март.

Тогава Филчев трябва да даде показания като свидетел.

В докладна записка до военния съд призовкар посочва, че е направила два неуспешни опита да връчи призовка на Никола Филчев за делото на 29 март. На 1 март в 11 ч. сутринта тя се опитала да го намери в апартамента му в квартал “Витоша”, където бяха открити подслушвателните устройства, но още на входа я спрял човек от охраната, заявил, че Филчев го няма и категорично отказал да даде друга информация. Отказал да получи и предаде и призовката, защото не е упълномощен.

На следващия ден, 2 март, призовкар направил повторен опит, този път успяла да се качи пред апартамента на Филчев, но охраната от НСО отново я спряла. Тя се легитимирала, показала призовката, и обяснила, че трябва непременно да я връчи на Филчев. Бодигардът звъннал по телефона на началника на охраната, но началникът заявил, че Филчев не е в София и разпоредил да не се приема призовката. По същия начин бодигардът отказал да даде и информация кога ще се прибере Филчев.

Така призовкарят се е оказал пред невъзможност да връчи призовката и бившият главен прокурор до момента не е открит, за да бъде призован за свидетел, преди да замине като посланик за Казахстан

http://www.actualno.com

 


Сходни връзки

Филчев се крие от съда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди