изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:20 EEST
Сръбските ултранационалисти обвиняват Хага за смъртта на Милошевич, призовават към борба    
НовиниБелград. Слободан Милошевич беше “сръбски герой”, предаден от част от народа си и трябва да бъде погребан в гробището на героите в родината, коментираха сръбски ултранационалисти след днешната новина за смъртта на бившия югославски президент, предава агенция Ройтерс.


“Трибуналът в Хага уби Слободан Милошевич, отказвайки му лечение в Москва въпреки съзнанието за сериозността на здравословното му състояние”, цитира агенцията изявление на Александър Вучич, един от лидерите на Сръбската радикална партия.
За Вучич, чиято партия среща подкрепата на около 35% от сръбското население и е първата политическа сила в страната, Трибуналът в Хага и “неговите слуги в Сърбия, отвлекли и предали Милошевич, са отговорни за смъртта му”.
“Политическите последствия от смъртта на Милошевич ще са, че ние ще продължим да се борим срещу тези, които искат да разрушат Сърбия. Ще имаме и допълнителни аргументи за тази борба”, предупреди Вучич.
Той отправи призив всички симпатизанти и членове на Сръбската радикална партия да присъстват на погребението на Милошевич, “за да отдадат почит и да засвидетелстват, че въпреки убийството на Милошевич, Сърбия никога няма да бъде убита”.
На 24 февруари 2006 г. Трибуналът за военните престъпления в бивша Югославия отхвърли внесената от бившия югославски президент Слободан Милошевич молба да му бъде разрешено лечение в Москва, което щеше да наложи временното му освобождаване. Решението на съда бе, че защитата на Милошевич “не е представила необходимите доказателства, че лечението от което се нуждае Милошевич, не може да бъде получено в Холандия”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Сръбските ултранационалисти обвиняват Хага за смъртта на Милошевич, призовават към борба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди