изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:11 EEST
ДОМ "ДЪГА" ЩЕ ИМА СТРАНИЦА В ИНТЕРНЕТ    
ОбществоПетима възпитаници на дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" в Добрич получиха вчера удостоверения за професионално обучение на Министерството на образованието и науката.

 Благодарение на тях четирите момчета и едно момиче, успешно издържали тест за второ ниво, ще могат да работят като оператор на компютър. Удостоверенията са издадени от Финансово-стопанската гимназия. На официалното им връчване присъстваха директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Добрич Магдалена Миткова и началникът на отдел "Закрила на детето" Иванка Титова. Те подариха на успешно завършилите обучението канцеларски материали - листи, химикали, класьори, дискети и др.
Много ме привлича и ми харесва работата на компютър, каза пред репортер на НДТ Емилия Юлиева, която тази година е абитуриентка и има отличен успех. Тя допълни, че няма намерение да продължи образованието си и с удоволствие би работила като оператор на компютър. Благодарност към всички, които са повярвали на "Дъга" и са помогнали в начинанието - изграждане на компютърен кабинет, изказа директорът Николай Раданов. Той благодари  на фондацията "Помощ за благотворителността в България", с чиято помощ е стартирало обучението, и на добричката неправителствена организация "Ръка за помощ", която осигурява интернет в дома. Николай Раданов сподели, че до края на годината финансирането на компютърното обучение ще е от фондация "Интелект" в Добрич. 
Успехи на децата, преминали курса, пожела директорът на ДСП Магдалена Миткова. Тя изрази надеждата си, че благодарение на придобитите умения те ще станат обучители на своите връстници. Николай Раданов пък сподели и една от идеите на успешно завършилите курса - да направят страница в интернет на "Дъга". Проектът за сайта бил готов. Идеята е в него да бъде публикувана информация за дома, а поддържащите страницата да предлагат на посещаващите я интересни четива. НДТ

 


Сходни връзки

ДОМ "ДЪГА" ЩЕ ИМА СТРАНИЦА В ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди