изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:57 EEST
Най-влиятелното в света списание за вино оцени Шато де Вал    
НовиниВпечатляваща оценка даде най-влиятелното винарско списание в света за Шато де Вал, похвали се пиарът на българската винарна Лео Богдановски.

В мартенския брой на списание "Decanter" известният английски експерт на вина и журналист Caroline Gilby публикува рецензията си за вината, произвеждани в долината на видинското село Градец. При посещението си в Шато де Вал видната дама остана особено очарована, сподели собственичката на винарната - певицата Диана. Това личи и от статията, и от селекцията "Най-добрите вина от България", където виното "Кларет", реколта 2003, е поставено сред водещите.
"Представата за terroir вина е все още относително ново в България, но едно ти грабва сърцето - на Вал Марков", пише
Caroline Gilby. Пред нея президентът на Шато де Вал разкрива:
"Виждам достатъчно чиста стомана в моя основен бизнес, така че искам и виното ми да бъде колкото е възможно по-натурално".
Основните видове вино Cuvee white (купаж бяло) и Claret red (купаж червено) се произвеждат от грозде, което расте в стогодишното му семейно лозе. По неповторим начин те са смесени със сортовете Saperavi, Parmid, Cabernet и Merlo, които са засадени в новите 500 декара лозя на винарната. В Шато де Вал се прави единственото по рода си вино смес от 8 сорта грозде, в който се усеща сочен и месест червен плод, лек аромат на кафе и тютюн и добър танинов гръбнак.
"Това е истинско чувство. Няма съмнение, че неговото вино е най-доброто, предаващо невероятни чувства на земята", дава крайната си оценка за Шато де Вал най-елитното списание във винарския бизнес - "Decanter".
Екипът на Шато де Вал приканва всички почитатели на дионисиевите еликсири на своя щанд (№1) в палата 11 на Международния панаир в Пловдив на изложението "Винария 2006", което ще се проведе от 15 до 18 март. Видинската винарна ще предложи дегустации на най-новите си вина от реколта 2005.
На първото си участие на "Винария" м.г. Шато де Вал спечели три награди - "Каберне совиньон" и "Мерло" от реколта 2003 бяха обявени за най-добрите в своята категория, а Националната лозаро-винарска камара присъди и специален приз на Шато де Вал - "Най-просперираща млада винарна".

Повече информация за виното и технологиите на Шато де Вал - www.chateaudeval.com

 


Сходни връзки

Най-влиятелното в света списание за вино оцени Шато де Вал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди