изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:50 EEST
ПРОБИ ОТ 403 ПУНКТА ЩЕ ИЗСЛЕДВА РИОКОЗ ПРЕЗ 2006 Г.    
ЗдравеПробонабиране от 403 пункта в населени места в областта, осем от които в Добрич, ще извърши през 2006 г. РИОКОЗ, съобщават от инспекцията.

 Правят се анализи за цвят, мирис, вкус, мътност, активна реакция, нитрити, нитрати, хлориди, електропроводимост,  и др. При установяване на несъответствие с изискванията на нормативните документи, пробонабирането и анализът се повтарят и съвместно с ВиК в Добрич се изясняват причините за  несъответствието, обясниха от РИОКОЗ. Във връзка с повишената консумация през летния сезон, от курортните селища се изследва вода ежемесечно. 
Годишно се изследват и определен брой проби по показателите за периодичен мониторинг. За 2006 г. предстои да се вземат  74 проби  от всички зони на водоснобдяване. В този мониторинг се включват и допълнителни показатели - за фосфати, сулфати, магнезий, калций, желязо, манган и др.
От РИОКОЗ съобщават още, че на контрол подлежи и водата от 21 обществени и 9 ведомствени водоизточника, регистрирани по Закона за здравето като обекти с обществено предназначение, които не се захранват от централната водопроводна мрежа на населените места. При констатиране на несъответствие с изискванията на нормативните документи,  на кмета ще се издава предписание за поставяне на указателна табела, информираща населението, че водата е негодна за пиене. През 2005 г. по този ред е процедирано за местни водоизточници в селата Телериг, Коритен, Северняк, Александрия и др. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОБИ ОТ 403 ПУНКТА ЩЕ ИЗСЛЕДВА РИОКОЗ ПРЕЗ 2006 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди