изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:35 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. Двама сводници са задържани в ареста за 24 часа. Те са заловени при проверка в нощното заведение “Роксбъри” по сигнал, че там се предлагат платени секс услуги.

Около 2 часа полицаи от група “Наркотици и криминален контингент” заедно с колегите им от група “Издирване”, Първо, Второ и Пето РПУ  установили в бара 19 жени на възраст от 18 до 43 години, които  упражнявали занаята срещу съответно заплащане. Те обяснили, че работят за Й. И. /41 г./ от село Звъничево и Д.П./45 г./ от Пещера, който живеел в Пловдив. Двамата, които също били в бара, са задържани. При претърсване в заведението полицаите открили и 19 DVD-диска с порнографско съдържание, както и рекламни визитни картички  - “Non stop call girls” с номер на мобилен телефон. Д.П. е известен на полицията.
Перник. Антимафиоти от РЗБОП, съвместно с колеги от НСБОП, направление “Наркотици”, са задържали двама перничани с половин килограм хероин. Акцията е проведена вчера вечерта, за 24 часа в ареста на РДВР са криминално проявеният Н.Р./21 г./ и И.Т./25 г./. Двамата са се движели с лек автомобил “Алфа Ромео” с кюстендилска регистрация. При извършеното претърсване на колата е открит пакет, облепен с тиксо и пълен със светлокафяво прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на хероин. По данни на специалисти, задържаното количество се търгува на едро за около 10 000 лв., а след разфасовка и продажба на дребно, печалбата би възлязла на над 50 000 лв. Образувано е дознание и работата продължава.

Пазарджик. Двама непълнолетни са заловени при специализирана полицейска операция от служители на РПУ-Панагюрище. Вчера около 17 часа полицаите извършили изненадващо претърсване на къща в града. Там криминалистите заварили две 16-годишни местни момчета, при обиск у тях били открити 55 цигари с общо тегло около 36 грама. При направения полеви наркотест се оказало, че става въпрос за марихуана. Наркотиците са иззети, а по случая е образувано следствено дело.

София. При провеждане на съвместна специализирана полицейска операция срещу наркопласьори от криминалисти на СДВР и техни колеги от Девето РПУ и Второ РПУ пред кооперация на ул.”Връх Манчо” са задържани В.Д. /20 г./, шофирал лек автомобил ”Опел Кадет” и двама столичани на 29 и на 24 години. При претърсването на колата полицаите намират укрито пакетче с марихуана. Непосредствено след залавянето на тримата криминалисти от сектор “Наркотици”-СДВР проникват в къща на ул.”Никола Петров” и задържат регистрирания за различни престъпления И.Д. /27 г./, осъждан. При обиска на къщата са открити и иззети общо 36 топчета с хероин и амфетамин. По двата случая с иззетите наркотични вещества са образувани дознания. В.Д. е задържан за 24 часа в ареста, след което му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. На втория пласьор И.Д. е наложена постоянна мярка “задържане под стража”.
След навреме получен сигнал от граждани криминалисти от СДВР проведоха и друга специализирана операция в ж.к. ”Христо Смирненски”. Пред Интернет-клуб “Цитаделата” е заловен криминално проявеният К.И. /32г./, осъждан, по прякор “Коце”. При последвалото претърсване на жилището му в същия квартал полицейските служители намерили и иззели около 100 фалшиви банкноти с номинал 10 лв., найлонов плик с марихуана - около 40 гр. и газов пистолет. По случая е образувано дознание, с прокурорска санкция К.И. е задържан за 72 часа в следствения арест.
За 24 часа в ареста на Девето РПУ са задържани и А.Л. /23г./ от гр. Добрич и известният на полицията Н.В. /18г./ от София, обявен за общодържавно издирване. Те са заловени от патрули на РПУ и в тях са намерени пакетче марихуана и топчета с хероин.
Служители на Трето РПУ заловиха на бул. ”Тодор Александров” регистрираните за различни престъпления Л.Г. /21 г./ и П.М. /23 г./, и двамата от с. Волуяк. Те са задържани непосредствено след два извършени грабежа на мобилни телефони от две момчета на 14 и 15 години на същия булевард. Срещу грабителите са образувани бързи полицейски производства, с прокурорска санкция са задържани за 72 часа в ареста. След проведени бързи заградителни действия от служители на Девето РПУ в ж.к.”Люлин” е заловен криминално проявеният Д.П. /31 г./, осъждан. Той нападнал столичанка и насила й отнел мобилен телефон. Д.П. е задържан за 72 часа в полицейския арест, срещу него също е образувано бързо полицейско производство.
Четирима души нападнаха столичанин в апартамента му в ж.к.”Дружба” и след нанесен побой насила му отнеха телевизор, стереоуредба, 200 лв., мобилен телефон и лични документи. На пострадалия по-късно е оказана помощ от екип на “Бърза помощ”, а сигнал за случилото се е получен в Осмо РПУ. При последвалите ОИМ полицейските служители разкриха извършителите на грабежа - криминално проявените Р.А. /29 г./, осъждан, съпругата му Д.И. /25 г./ и арменския гражданин Г.А. /37 г./, регистриран за различни престъпления. На Р.А. е наложена постоянна мярка “задържане под стража”, Д.И. и Г.А. са задържани за 24 часа в ареста на Осмо РПУ. Продължава издирването на техен съучастник в извършеното престъпление.
В ареста на Девето РПУ е задържан за 24 часа и автокрадецът К.К. /37 г./,  криминално проявен, осъждан. Той откраднал товарен автомобил ”Фолскваген Транспортер”, паркиран в двора на Института по мелиорации на ул.”Банско шосе”. Малко след това катастрофирал с микробуса на бул.”Сливница” и избягал. При последвалите оперативно-издирвателни действия мъжът е разкрит и заловен от служители на ПУ ”Люлин”. Задържан е за 24 часа в полицейския арест, след което му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 14 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 32 криминални деяния. За груби нарушения на обществения ред, за извършени кражби и за шофиране след употреба на алкохол са образувани и 14 бързи полицейски производства в РПУ.

Плевен. Служители от Първо РПУ са установили и задържали извършител на четири въоръжени грабежа и две кражби в Плевен. Полицейското разследване изяснило, че 21-годишният П. М. за времето от 22 февруари до 7 март е задигнал над 500 лева от различни търговски обекти. Предпочитани от младежа били магазините за хранителни стоки. В тях той влизал въоръжен с нож и след заплаха към продавачките отнемал различни суми от оборота – 30 лева, 80, 50, 200 - колкото имало в касите. При четирите случая пострадали и жертви няма. В актива му са записани и още две кражби от магазини. Допълнителна проверка установила, че младежът не е криминално проявен. Приведен е в следствения арест. По случаите са образувани дознания.

Благоевград. Двама македонски граждани са задържани в полицията след скандал и сбиване в местна механа. Днес около 2 часа в полицейското управление е подаден сигнал от персонала на механа “ При Градевеца ”, която се намира в центъра на Благоевград. Пристигналите на място автопатрули и  дежурен екип на РПУ установили, че в компания на клиенти от Македония, веселили се в механата, възниква спор, който прераства в сбиване. Готвачът на заведението  опитал да разтърве четирима от най–лютите  клиенти, които вече си разменяли удари, но в отговор “миротворецът” получил удар в  главата и  нараняване с вилица  в областта на шията. В Спешния център направили три шева на пострадалия мъж и го освободили. Служители на РПУ – Благоевград задържали двама от най–активните нарушители на обществения ред –Т. А. ,който е със статут на постоянно пребиваващ в България, и З. В. от гр. Пехчево, Р Македения. Полицаите са снели и обяснения от свидетели на скандала, а на останалите участници са връчени призовки. Работата по изясняването на случая продължава  в РПУ – Благоевград.

Хасково. Пожарникари и граждани на Симеоновград спасиха трима възрастни и две деца, застрашени от вдигането на нивото на река Марица. Снощи към 23,30 часа бил получен сигнал в дежурната част на РСПАБ в Симеоновград, че са забелязани хора над обособило се островче на реката - разстоянието от брега до островчето било 100 метра. Пристигналият на място екип от огнеборци и полицаи опитали да влязат с гумена лодка, но течението било силно. Оказало се, че единственият вариант за спасяването на хората е в моторна лодка, с която те не разполагали. Началникът на полицейския участък се сетил, че неговият съгражданин Камен Каролев има такава лодка, а собственикът веднага се отзовал на молбата. В моторницата влезли  главните сержанти Динко Денев, Маргарит Иванов и гражданите Милен Тенев и Тенчо Стефанов, които се добрали до острова и превели на брега 30-годишен мъж, две жени на 19 и 20 години, 4-годишно момиченце и двумесечно бебе.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди