изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:36 EEST
Трибуналът в Хага не е изпълнил докрай задълженията си, заяви сръбският правосъден министър    
По света  София. Трибуналът в Хага не е изпълнил докрай задълженията си да се грижи за здравето и живота на бившия югопрезидент Слободан Милошевич.

Този пропуск няма да се отрази добре на настроенията в Сърбия. Това заяви министърът на правосъдието на Сърбия Зоран Стойкович, който е на официално посещение у нас, в коментар за смъртта на Милошевич, съобщи репортер на Агенция "Фокус".
Зоран Стойкович бе категоричен, че Трибуналът в Хага не е изпълнил докрай задълженията си да се грижи за здравето и живота на подсъдимия. Стойкович заяви, че снемането на обвиненията в злоупотреба срещу съпругата на Милошевич Мира Маркович не се дължи на “дупки в закона”, а е легитимно съдебно решение. Той посочи, че това решение е взето от хуманна гледна точка, и дава възможност Мира Маркович да присъства на погребението на съпруга си. Сръбският правосъден министър допълни, че лично не разполага с данни срещу сина на Слободан Милошевич Марко да има образувано производство за контрабанда на цигари.
На въпрос как гледа Белград на обвързването на пътя им към Европейския съюз с предаването на генерал Ратко Младич на трибунала в Хага Стойкович каза само: “Имаме такова задължение”.
Стойкович добави, че очаква екстрадицията в Сърбия на излежаващия присъда в холандски съд Сретен Йосич. Той трябва да бъде екстрадиран в Сърбия, защото срещу него има образувано производство за подстрекателство на убийство. Самият Стойкович не очаква да има сътресения в подземния свят, свързани с екстрадицията на Йосич.
Като най-важен момент от визитата си в нашата страна Зоран Стойкович определи посещението си в пробационната служба в София, където се е с българския опит. В Сърбия тази мярка ще започне да се прилага от април месец.
Степан ХИНДЛИЯН
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Трибуналът в Хага не е изпълнил докрай задълженията си, заяви сръбският правосъден министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди