изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:20 EEST
"УМИРАЙ ЛЕСНО!?"    
КултураТеатър 199 и театър "Иван Димов" от Хасково ще гостуват този месец на добричка сцена със спектакъла "Умирай лесно!?" от Мате Матишич.

Постановката е на Крикор Азарян, преводът - на Добринка Стефанова, сценографията - на Вечеслав Парапанов. В спектакъла участват актьорите Тодор Колев и Валентин Танев, а музиката е на Стефан Вълдобрев. Така наречената свирепа комедия разказва за двама сезонни работници в Германия - Цонко и Маринко, които не са се връщали вкъщи от години. Те обитават сутеренно помещение и кроят планове какво да сторят, за да получат преждевременни пенсии в евро. Цонко решава да инсценира своята смърт и така жена му, като вдовица, да получи неговата европейска пенсия, която пък ще обезпечи приличен живот и на двамата. Остава Цонко да пропътува до дома, затворен в собствения си ковчег... Спектакълът "Умирай лесно!?" ще бъде игран на 30 март от 19 ч. в залата на кино "Глобус".
 


Сходни връзки

"УМИРАЙ ЛЕСНО!?" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди