изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:34 EEST
"КЕЛТО" ОЧАКВА ХУБАВО ЛЯТО    
ИкономикаДобричката фирма "Келто", която произвежда трапезна вода със същата марка, приключва успешно изминалата 2005 г., съобщи за НДТ управителят на фирмата Тодор Колев. "Имаме ръст в продажбите, спрямо 2004 г. Смятам, че производството на вода за пиене има бъдеще и очаквам хубаво лято за нашето производство" - сподели още Т. Колев.

"Келто" е предприела също необходимите действия и в момента текат процедури по сертифициране по ISO - европейската система за качество, както и по въвеждането на интегрираната система в областта на хранително-вкусовата промишленост - "ХАСАП". "Този процес е неизбежен за всяка една фирма, която иска да се развива и държи да работи с добри клиенти. Постарали сме се също да отговаряме напълно и на изискванията на нормативите за етикирането на бутилирани води, които влязоха в сила от 1.01.2006 г." - добави още Колев. Според последните изисквания, етикетите на бутилираните води трябва да бъдат изчистени от образите на деца, задължително с големи букви трябва да бъде отбелязано дали водата е подходяща за ежедневна употреба, или не. "На води, които съдържат флуор над 1.5 милигр/л, задължително на етикетите трябва да пише: "Не се препоръчват за употреба от деца под 7 години. Това е изрично записано в нормативната уредба. Такива води на пазара у нас са "Велинград", "Хисар", "Девин". Тези води не се препоръчват също за ежедневна употреба" - добави още Т. Колев.

 

 


Сходни връзки

"КЕЛТО" ОЧАКВА ХУБАВО ЛЯТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди