изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:42 EET
Либия посреща милиони туристи за слънчевото затъмнение на 29 март    
Новини
Страната твърди, че предлага най-добрите условия за наблюдение; феноменът може да бъде видян също от Египет, Израел и Нигер


Либия се готви да посрещне милиони туристи в лагери с шатри насред пустинята, защото страната ще предложи най-добри условия за наблюдаване на пълното слънчево затъмнение на 29 март, заявиха представители на либийското министерство на туризма.

Туристите ще преминат през специално определените за целта десет летища и пет пристанища. Очаква се за слънчевото затъмнение в страната да пристигнат

хора от 47 националности, като ще преобладават американците, британците и французите.

Затъмнението ще бъде наблюдавано от Либия и от много учени, включително експерти на НАСА. По думите на министъра на туризма Амар ал Мабрук ат Таиф за тях са предвидени улеснения във формалностите за получаване на визи и внасяне на инструменти, освен за израелците.

"Либия предлага най-добри условия за наблюдаване на затъмнението, което ще продължи 7,4 минути в района Уао Намус (на 2000 км южно от Триполи) и 3,38 минути в района на Батан (в североизточната част на Либия, на границата с Египет)", уточни той.

Уао Намус ще бъде запазен за учените. Туристите ще гледат затъмнението на 1600 км източно от Триполи. Дотам те могат да стигнат със самолет или автобус.

Специално изградените за тях лагери ще бъдат оборудвани луксозно. Цената на пътуването за един човек ще е от 1000 евро до 2000 евро, като престоят е до четири дена.

Пълното слънчево затъмнение може да бъде наблюдавано също от Египет, Израел и Нигер.

http://news.netinfo.bg/

 


Сходни връзки

Либия посреща милиони туристи за слънчевото затъмнение на 29 март | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди