изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:22 EET
СЛАГАТ ВОДОМЕРИ ПО КЛАДЕНЦИТЕ    
Общество Вчера отново медиите акцентираха на една стара тема - амицията управляващите да сложат водомери и на кладенците. Този път си спестяваме коментара и предлагаме на вниманието на читателите на НДТ една публикация на Пламен Янков във в. "Черно море" от 4.01.2003 г., когато едни други управляващи пак са искали да сложат водомери на кладенците.

Повече водомери, г-н министре!

На вниманието на министъра на финансите Милен Велчев и подопечните му зам.-министри
Г-н министър, четох вчера за предложението на министър Долорес Арсенова да се сложат водомери и на кладенците в селските дворове. След реализацията на това предложение, което бих нарекъл напълно разумно, всеки селянин, който вади с кофата вода от герана, ще бъде задължен да плаща, а в държавната хазна да постъпват още пари. Защото това на нищо не прилича - да копаят кладенци, да вадят вода, а нищо да не плащат.
Във връзка с това си позволявам да Ви дам още няколко ценни идеи.
Първо: може да се сложат водомери на всички легени, кофи, корита и прочее резервоари за събиране на дъждовна вода. По този начин от всяка отчетена капка дъжд ще влиза по стотинка в държавната хазна, изръсена от джобовете на данъкоплатеца паразит, който иска да пие и да полива без пари.
Второ: водомери от подходящ тип да се сложат на реки, язовири, езера и други естествени и изкуствени водоеми. Така няма да се позволи на народонаселението да се пере и подмива безплатно за сметка на държавата.
Трето: Да се сложи голям водомер на морето. Така всеки, който влиза да се плацика, ще трябва да плаща, което от своя страна ще укрепи държавната хазна на новото царско време.
Четвърто: На плажовете могат да се монтират специални "слънцемери" и всеки, който се опитва да събира топлина за зимата, ще трябва да плаща и да спомага да попълването на бюджета.
Пето: Не бива да се забравя, че при дишането се отделя въглероден двуокис, а се хаби кислород. Значи на всеки гражданин (поданик) е добре да се монтира уред - "духометър", който да отчита вдишания и издишания държавен кислород. На база количеството да се плаща по определена единна такса.
Шесто: В обществените и частните тоалетни да се монтира "екскрементомер" (звучи като електромер, но не е). С него да се отчита количеството изхвърлени екскременти, а на базата на него да се плаща съответният налог. Така, напълно справедливо, по-богатите, които изхвърлят в канализацията повече нечистотии, ще плащат повече, а по-бедните - по-малко или нищо. По този начин ще се постигне социална справедливост и повече постъпления в бюджета.
Г-н Велчев, надявам се идеите ми да намерят приложение и да съм Ви бил полезен. Имам още предложения, ама за тях по-нататък. Повече водомери, повече метри, г-н министре! Само с тях ще прокопсаме. Вашето правителство, де...
ПЛАМЕН ЯНКОВ
 
УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ МЕНЯТ, АМБИЦИИТЕ ИМ ДА ВПРЕГНАТ НАРОДА ДА ИМ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ, КОМАНДИРОВКИТЕ, РАЗХОДИТЕ ПО ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ ОСТАВАТ!
 


Сходни връзки

СЛАГАТ ВОДОМЕРИ ПО КЛАДЕНЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди