изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:58 EEST
БЕЛИЯТ ГРАД - С БОГАТ КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР ЗА 2006 ГОДИНА    
Култура

Боряна БОЖИДАРОВА: 120 000 лева са средствата, предвидени по културния календар за тази година в община Балчик. За общински и общоградски празници с местно значение ще бъдат похарчени 32 000 лв., за мероприятията с регионално и национално значение са заделени 22 000 лв., а за международните прояви - 20 000 лв.



През т.г. ще бъдат отбелязани 60 години от основаването на Морски клуб – Балчик, 65 години от създаването на ОУ “Антим І”, съобщиха от отдел “Хуманитарни дейности”. Ще се отбележат и 480 години от основаването на балчишкото село Соколово, 40 години читалище в село Стражица и 60-и гимназиален випуск – Балчик. В културния план на общината са предвидени и средства за развитие на музейното дело и археологията - общо 7000 лв., а за подпомагане на културни проекти – 10 000 лв.

Балчишката общественост ще може да види много конкурси, пленери, концерти и фестивали, обещават от отдел “Хуманитарни дейности”. Станалият традиционен общински конкурс за ученическо творчество “Моята България” ще стартира в средата на април. В него ще участват близо 500 деца. Темата на конкурса е 130 години от Априлското въстание. За поредна година ще се организират традиционните Майски празници на културата. Тогава ще стане ясен резултатът от общинския конкурс “Учител на годината”. Майските мероприятия ще завършат с Деня на Балчик – 24 май.

Наситен с прояви ще бъде и през тази година месец юни, когато ще се проведат Международният фестивал “Процес пространство”, Петият детски фестивал “Усмивките на морето” и Третият пленер на детската рисунка “Балчик и усмивките”.

В разгара на лятото през юли и август отново ще се организират концерти “Балчишки вечери”, “Арт фест” за музикално и сценично изкуство, международните детски фестивали “Хоро от перли” и “Нестия”, както и ежедневните прояви през Дните на морето.

Нови културни мероприятия през летните месеци са фотографско биенале и Международен пленер “Среща на две европейски морета”, България и Хърватска.

 


Сходни връзки

БЕЛИЯТ ГРАД - С БОГАТ КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР ЗА 2006 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди