изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:46 EEST
ЛЕВСКИ ВЪЗПЛАМЕНИ ФУТБОЛНА БЪЛГАРИЯ    
Спорт Исторически успех постигнаха футболистите на "Левски" /Сф/в турнира за купата на УЕФА. На осминафиналите „сините” елимираха италианския „Удинезе” с общ резултат 2:1. Първият мач завърши 0:0, а на реванша възпитаниците на Станимир Стоилов победиха с 2:1 пред 40 000 ревящи лъвове на стадион „Васил Левски”.

След първите 45 минути българският тим губеше с 0:1 след уникални пропуски на Ричард Еромоигбе и Христо Йовов. В 22-та минута нигериецът не се изтегли при изкуствена засада и покри петима нападатели на „Удинезе”. Аржентинецът Тисоне с лекота овладя топката и я прати във вратата на Георги Петков. Подобна на Ричард глупост направи и Христо Йовов в 45-ата минута. Той получи топката на празна врата, на границата на малкото наказателно поле след фантастичен пробив и пас на Димитър Телкийски. И когато 40 000 фенове по трибуните и милиони пред телевизорите изреваха "Гоооол", Йовов с мощен удар прати топката на няколко метра над вратата в аут.
Ветеранът Даниел Боримиров вкара изравнителен гол за 1:1 в 52-ата минута. Французинът Седрик Бардон подаде отляво, защитник на гостите изби, но Боримиров посрещна топката и с шут пред границата на малкия пеналт простреля вратаря Де Санктис. Победният гол за „Левски” отбеляза Игор Томашич. Хърватският защитник вкара в 63-ата минута с глава след центриране отляво на Лусио Вагнер и дари на всички българи по света и на изстрадалата ни Родина една великолепна победа и несравнима радост. Браво, Левскари! Браво, юнаци!
Днес в Лион /Франция/ ще бъде теглен жребият за четвъртфиналите и ще узнаем кой ще е съперникът на "Левски".

 


Сходни връзки

ЛЕВСКИ ВЪЗПЛАМЕНИ ФУТБОЛНА БЪЛГАРИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЛЕВСКИ ВЪЗПЛАМЕНИ ФУТБОЛНА БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2006-03-16 @ 21:00 EET
А дали е така? Първо не е чак такава велика победа, по-скоро нормално е, при условие, че Удинезе е с резервите. Освен това Левски е търговско дружество, както и всички футболни отбори - професионални клубове. Тогава, защо трябва да считаме, че представлява България? "Левски" представлява собственика си, а футболистите не са никакви герои, а наемни рабптници. Е, свършили работа, но нали за това им се плаща? Защото иначе излиза че трябва да подкрепяме ЕТ "Иван Петров", да речем. Да е ясно - само НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ представляват България!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди