изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:16 EEST
Създаването на балкански център за борба срещу трафика на хора, предлага депутатката Антония Първанова от Добрич    
Политика София. Създаването на балкански център за борба срещу трафика на хора е предложила депутатката от НДСВ и евронаблюдател в Европейския парламент Антония Първанова.

Идеята за центъра се родила по време на дебат от миналата седмица в Европейкия парламент за трафика на хора. Поводът за предложението бил предаване по BBC, в което Първанова участвала в качеството си на член на бюрото на парламентарната група на либералите, заедно с други представители на водещите парламентарни групи в Европейския парламент. Това съобщи Първанова пред Агенция “Фокус”. Тя предложила центърът да се намира в България с ключовото място на страната ни за пресичане на трафика на хора през балканските страни. За създаването на центъра трябвало да се обединят всички страни от Европа, а не в Германия проблемът да се решава отделно, в Швеция отделно и т.н. Регионалният център трябвало да се финансира от ЕС. Парламентарната група на либералите в Европейския парламент подкрепила предложението на Първанова.
“Моята позиция беше, че по никакъв начин няма да се съглася проблемът да се разглежда от гледна точка на социо-икономическите предпоставки и моралът на българската жена, или която и да било друга жена”, посочи Първанова. Според нея дебатът не бил философски, а политически. “Проституцията и трафикът на хора не могат да бъдат спрени само като се предприемат мерки, било то забраняващи или либерализиращи, като се дава убежище на жените-жертви, които свидетелстват за каналите за трафик”, посочи Първанова. Тя подчерта, че трафикът на хора, наред с трафика на наркотици акумулира огромен ресурс, който след това се използва в корупционни схеми, стигащи до най-високите етажи на властта. “Това е и най-сериозният проблем, ако това не бъде прекъснато, по никакъв начин не можем да очакваме, че ще се справим с проблема”, подчерта Първанова и допълни: “Проблемът е организираната престъпност, а не само проституцията, която е част от нея”.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Създаването на балкански център за борба срещу трафика на хора, предлага депутатката Антония Първанова от Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди