изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:25 EEST
България и Румъния ще подпишат ново споразумение за граничния контрол    
НовиниВ най скоро време България и Румъния ще подпишат ново споразумение за граничния контрол. Това съобщи днес в кк “Слънчев ден” министърът на вътрешните работи на България Румен Петков.

Той представи основните акценти от проведените двустранни срещи в рамките на първата неформална среща на министрите на вътрешните работи на балканските страни, която се проведе вчера край Варна.

Споразумението цели обслужване на пътнико-потока на един пункт и разпределяне на задълженията и отговорностите между двете държави по територията на цялата им обща граница. Целта е да се създадат всички предпоставки за сигурна граница, но и същевременно да се създаде максимално облекчение за придвижването на хора между двете страни, заяви министър Петков.

Вътрешните министри на България и Румъния са обсъдили и необходимостта от стриктен контрол по движението на река Дунав, в предвид промяната на траекториите на традиционните наркоканали от изток на запад през последната година. Трябва да се предприемат засилени и ефективни мерки от двете страни за гарантиране на контрола на движението по р. Дунав, подчерта българските министър.

С вътрешния министър на Турция са обсъдени обхватът и състоянието на нормативната база между двете страни в областта на вътрешните работи, а също и управлението на границите и контрола на граничните процеси. Обект на разговори е бил и контролът на търговията на безмитните зони - главно безмитните бензиностанции, и по-точно-как рефлектира този процес върху икономиката на двете държави. Съвместното противодействие на трафика на хора, наркотици и противодействието на контрабандата на стоки е бил другият аспект на двустранната среща.

По време на двустранната среща с делегацията на Гърция е обсъдена предстоящата актуализация на правната рамка, в която работят министерствата на вътрешните работи на двете страни. Ще бъдат актуализирани споразумението за полицейско сътрудничество и споразумението за ефективен граничен контрол между двете страни.


 


Сходни връзки

България и Румъния ще подпишат ново споразумение за граничния контрол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди