изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:16 EEST
ИЗПУСКАТ ЕЗЕРНИТЕ ВОДИ НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО    
ЕкологияВ нарочно прессъобщение РИОСВ - Варна информира, че е започнало изпускането на езерните води от защитена местност "Дуранкулашко езеро" - по предписание на екоинспекцията. Действията са предприети след извършена контролна проверка от експерти на РИОСВ-Варна, която е установила повишаване нивото на водите в защитена местност "Дуранкулашко езеро".

Еко-инспекторите са дали предписания на община Шабла, в качеството й на собственик на хидротехническите съоръжения (саваци), да започне изпускането на езерните води в Черно море. Отварянето на саваците е в изпълнение на утвърдения със заповед на министъра на околната среда и водите План за управление на защитената местност, с цел опресняване на водите и намаляване количеството на биогените и органичната материя в езерото. Съгласно плана за управление, изпускането трябва да се осъществи при достигане на най-високо водно ниво през периода  февруари - март.  При проверката е измерена кота при контролната рейка 1,20 м ниво на водата, като средно максималното прогнозно ниво е 0,80 м. 
Контролът по време на изпускането се осъществява от експертите и специалистите от отдел "Биологично разнообразие и защитени територии" в РИОСВ-Варна.
 


Сходни връзки

ИЗПУСКАТ ЕЗЕРНИТЕ ВОДИ НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди