изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:47 EEST
Д. НИКОЛОВА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕТО ЗА РЕГИОНАЛНО СМЕТИЩЕ    
ЕкологияВ края на миналата седмица се е състояло учредително събрание на 9-те общини за учредяване на Сдружение за управление на отпадъците, съобщи вчера кметът на Добрич Детелина Николова. Единодушно кметовете на общините са решили сдружението да носи името "Управление на отпадъците - регион Добрич".

Според предвидения предварително дневен ред, са били обсъдени решения за прием на устав, както и избор на Управителен съвет. "Решено бе УС да е в състав от трима души, като двамата да са представители на общините, където са площадките - кметовете на Тервел и община Добричка - Живко Георгиев и Петко Петков. Колегите предложиха водеща да е община Добрич" - добави още Д. Николова. Тя е третият човек в състава на УС, като е била избрана и единодушно за председател. Община Добрич ще разкрие набирателна сметка на сдружението в Общинска банка, по която всяка община трябва да внесе 5 хил. лв. за учредяване, а годишната такса е в размер на 0.20 лв. на жител на община, са решили още кметовете на срещата. Припомняме, че по програма ИСПА, на територията на областта ще бъде изградено депо за твърди битови отпадъци, което ще обслужва всичките осем общини на територията на област Добрич, плюс шуменската община Никола Козлево.
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕТО ЗА РЕГИОНАЛНО СМЕТИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди