изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:16 EEST
КМЕТСТВОТО СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО СРЕЩУ БАШЕВ    
НовиниИзлязло е становище на Върховния касационен съд, според чието определение, община Добрич печели делото за базар "Башев", съобщи главният юристконсулт на кметството Владислава Петрова. Базар "Башев" бе включен в приватизационната програма на общината и продаден на 19.03.1999 г.

През 2002 г. купувачът е завел дело, в което е поискал намаляване на цената на обекта с 86 300 лв., както и частично обезщетение в размер на 11 хил. лв. от общия размер 213 150 лв., поясни още Вл. Петрова. Юристът на кметството припомни още, че по договор купувачът е бил длъжен да осъществява търговска дейност в обекта, да разкрие 12 работни места, както и да спонсорира детските градини 18 и 32 и детска ясла 4, в продължение на три години с по 1000 лв. годишно. Тепърва община Добрич ще предприеме действия по вземанията си след постановлението на ВКС.
Още едно решение на ВКС е излязло в полза на общината, добави Вл. Петрова. "След преминаването на всички инстанции, с постановление на Върховния касационен съд ни се връщат два имота - публична общинска собственост, които бяха продадени от синдика на "Елпром АВН". Единият имот е с площ от 5001 кв.м, а другият е 1309 кв.м. И двата терена са извън оградата на предприятието и са отредени за озеленяване. Сега предстои тяхното актуване" - добави още Вл. Петрова.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО СРЕЩУ БАШЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди