изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:31 EEST
Гърция влязла в Еврозоната с измама    
Европейски съюз Гръцкият министър на икономиката и финансите Георгиус Алогоскуфис твърди, че са фалшифицирани финансови данни, за да може Гърция да влезе в Еврозоната.

Това е направило предишното социалистическо правителство на страната, съобщават АНА и Дневник. Направена от управляващите консерватори проверка на публичните финанси показала, че правителството на ПАСОК е дало на ЕС неверни данни за бюджетния дефицит през 1999 г. Лидерът на социалистическата опозиция Георгиус Папандреу заяви, че сегашните управляващи са допуснали грешка при изготвянето на одита. Според Алогоскуфистова е невъзможно, защото проверката е извършена от служители на Евростат, от където по-рано вече били засекли нередности в предоставените им от правителството на ПАСОК данни. От Брюксел се опитаха да потушат скандала като настояха, че решението за членството на Гърция в Еврозоната е било взето от ръководителите на ЕС. Все пак, според вестник ”Етнос”, Еврокомисията и Евростат са поставили страната в ”черния списък” на страните от общността, заради ненадеждността на статистическите данни предоставени на Брюксел през последните две години. През септември 2004 г. Алогоскуфис заяви, че Гърция съвсем заслужено е влязла в Еврозоната. Той обаче оправда промяната в мнението си с факта, че по това време резултатите от одита все още не са били готови. През 2005 г. бюджетният дефицит на Гърция е бил 4,3 процента от БВП в сравнение с 6,6 на сто през 2004 година. За страните от Еврозоната има праг от 3%.
 


Сходни връзки

Гърция влязла в Еврозоната с измама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди