изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-01 @ 02:01 EET
С ОБИЧ И ВЪЛШЕБСТВО    
Образование 30 години от създаването си чества детска ясла "Пролет" в Добрич. Юбилеят ще бъде подобаващо отбелязан утре - в първия ден на най-красивия сезон. На генералната репетиция за празника НДТ улови грейналите детски личица, огромното старание на малките сладури и  любовта, с които ги обгражда персоналът на яслата

 

Прекрасно настроение и радостни емоции царят в детска ясла "Пролет" в Добрич. Такава всъщност е ежедневната атмосфера там, но сега тя се допълва от трепетите покрай подготовката на утрешния празник, на който са поканени много гости. В първия ден на пролетта яслата ще отпразнува 30 години от своето създаване и вчера бе генералната репетиция за важното събитие. Малчуганите, разбира се, са пременени в прекрасни одежди и се справят страхотно с песните и танците - под зоркото око на госпожите. Тържеството ще бъде под наслов "30 години с обич и вълшебство"

В момента в детска ясла "Пролет" има 115 деца на възраст от 1 до 3 годинки, каза директорът Кина Драгнева. С очарователните малки дами и господа работи персонал от 31 души, от които 11 са медицинските сестри. Някои от тях са в яслата от самото й създаване. "За мен е гордост и огромна отговорност, че ръководя такъв колектив. Всички тук работят с висок професионализъм, с много любов и всеотдайност към децата. А те, децата, са най-скъпото" - сподели К. Драгнева. Ана Славова е първият завеждащ яслата преди 30 години и тя също е поканена на утрешния празник.

Детското заведение разполага с богата материална база и е желана и предпочитана от страна на родителите, похвали се още директорката и бърза да покаже уютните помещения - чисти и спретнати, с приказни кътове за игра. Тук има физкултурен салон, плувен басейн, зала за куклен театър... "Децата идват сутрин с желание и усмихнати, а понякога вечер си тръгват със сълзи на очичките, защото не искат да се разделят с любимата госпожа или любимата играчка" - сподели още К. Драгнева. Тя пожела чрез страниците на НДТ да благодари на всички дарители и приятели, благодарение на чиято подкрепа детска ясла "Пролет" не би имала този вид. Г-жа Драгнева отправи специална благодарност и към кметския екип на Добрич и кмета Детелина Николова – за това, че яслата тази година е включена в капиталовите разходи на общината и е планиран генерален ремонт.

 

Текст и снимки Велина ВЛАЙКОВА

 

 

 

 

 


Сходни връзки

С ОБИЧ И ВЪЛШЕБСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди