изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:09 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПерник. 12 пакетчета хероин са намерени и иззети вчера от дома на перничанка при проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор “Криминална полиция” при РДВР.

 Полицаите  атакували жилището на криминално проявената Е.Г./27 г./, където са открити 12 хартиени пликчета със светлокафяво прахообразно вещество, реагирало при теста на високорисковия наркотик. Е.В. е позната с употреба и разпространение на дрога. Задържана е за 24 часа в ареста на РДВР. Образувано е дознание и работата продължава.

София. С настъпването на пролетта зачестиха и “дежурствата” на уличните наркопласьори в районите на столичните училища. При провеждане на специализирана полицейска операция криминалисти от СДВР и Седмо РПУ заловиха в двора на 118-то СОУ в  ж.к.”Младост-1” А.П./21г./, Н.Я./18г./ и Д.Б./21г./. При извършените им лични обиски у Д.Б. и Н.Я. са открити и иззети 12 полиетиленови топчета с марихуана. Извършени са и претърсвания в жилищата на А.П. и на Д.П. в ж.к.”Младост”, като са иззети около 400 грама от същото наркотично вещество. Наркопласьорите са задържани за 24 часа в полицейския арест, работата по случая продължава. При друга полицейска операция в центъра на столицата криминалисти от Първо РПУ заловиха до хотел “Радисън” известния на полицията Б.К./25 г./, у когото е намерено и иззето пакетче с кокаин. Б.К. е задържан в РПУ, след което му е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”. Служители от Първо РПУ заловиха до кооперация на бул.”Цариградско шосе” непълнолетния Д.Е./14 г./, от когото е иззет плик с марихуана в присъствието на дознател. Материалите по случая са предадени на следствените органи. С пликче марихуана е заловен от служители на Първо РПУ и известният на полицията Х.С./27 г./, който е спрян за проверка до кооперация на ул.”Слатинска”. При проведени бързи заградителни мероприятия от автопатрули на Осмо РПУ в района на бул.”Христофор Колумб” са задържани известните на полицията В.Н./30 г./ и К.И./28 г./. Двамата и техен съучастник се качили в такси в ж.к.”Младост-3” и когато колата потеглила, заплашили с пистолет водача, като го принудили да ги разкарва из София. По принудителния маршрут таксиметровият шофьор забелязал патрул на КАТ и потърсил помощ от него. При появата на полицейските служители тримата се разбягали в различни посоки и след кратко преследване са заловени В.Н. и К.И. При извършения им обиск от тях са иззети газов пистолет, пликче с марихуана и черна маска. Двамата са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, издирването на съучастника им продължава.
Преди пет дни, късно вечерта на моста на река Кътина в гр.Нови Искър стана тежко ПТП, при което бе блъснат и убит на място 38-годишен пешеходец. Водачът на автомобила, предизвикал произшествието избягал от местопроизшествието и се укрил. При проведените бързи оперативни действия криминалисти от СДВР и ПУ ”Нови Искър” установиха, че водачът е Й.Ц./39 г./ от същия град, който управлявал ”Тойота Карина”. Той е предаден на транспортното отделение на столичното следствие, като му е наложена мярка “задържане под стража”.
След получен сигнал от граждани служители на СДВР заловиха известната на полицията Р.К./19 г./, от гр.Рила, пребиваваща в столицата без адресна регистрация. Криминалистите и инспекторите от “Детска педагогическа стая” установиха, че тя склонявала 14-годишно момиче към проституция на различни места в столицата. Срещу Р.К. е образувано дознание, взета й е мярка за неотклонение “парична гаранция”. За системно проституиране в района на Централна гара е заловена от служители на Второ РПУ и К.Н./28 г./, от гр.Бобов дол, срещу която е образувано полицейско производство. Задържана е за 24 часа в ареста на РПУ.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 20 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 32 криминални деяния.
Образувани са и 11 бързи полицейски производства за груби нарушения на обществения ред и за шофиране след употреба на алкохол. Служители на Шесто РПУ заловиха регистрирания за различни престъпления гастрольор И.А./41 г./, осъждан, от гр.Луковит, който умишлено запалил жилищна постройка на ул.”Ралевица” след спречкване с обитателя й. Срещу подпалвача е образувано дознание, задържан е за 24 часа в ареста, след което му е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”.

Пловдив. 29-годишен пловдивчанин бе приет вчера в болница с прободни рани по тялото. Малко след полунощ при битов скандал в апартамент на ул.”Ландос” в Пловдив Н.П./53 г./  намушкал с нож сина си. Пострадалият е откаран в болница в безпомощно състояние  с три прободни рани в сърцето и една в гърба. Има опасност за живота му Н.П. е задържан в ареста на Шесто РПУ за 24 часа. По първоначални данни синът, който живеел в село Крушево, често се карал с баща си, когато идвал в Пловдив. И вчера спорът тръгнал от дреболия,  но прераснал в бурен скандал и завършил с намушкване.
37-годишен криминално проявен бе заловен с краден автомобил край Лъки след неуспешен опит да проникне в  къща в село Белица. Около 15 часа вчера 53-годишна жителка съобщила по телефона в полицейския подучастък в Лъки, че непознат се опитал да влезе в дома й, но след като не успял, потеглил с лек автомобил “Форд Ескорт”. Главен сержант Румен Атанасов и сержант Валери Здравчев реагирали веднага на подадения сигнал и по пътя за селото засекли въпросната кола. След като забелязал полицейския автомобил, водачът на форда спрял, побягнал и скочил в близкото езеро. Служителите на реда го извадили премръзнал от водоема, след което му осигурили медицински преглед. Полицаите  установили, че беглецът е М.Е. от село Виево. По първоначални данни той е заподозрян в извършването на около 20 кражби в Асеновград, Пловдив и Смолянския регион. Освен това управляваният от М.Е. лек автомобил “Форд Ескорт” е бил откраднат на 15 март тази година от пазарджишкия квартал “Ивайло”. М.Е. е бил осъждан за противозаконни отнемания на моторни превозни средства. Той е задържан за 24 часа в РПУ-Асеновград и срещу него е образувано бързо полицейско производство. Полк. Ангел Рангелов – директор на РДВР-Пловдив, ще награди гл. сержант Атанасов и сержант Здравчев с “благодарност” за проявения професионализъм.

 


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди