изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:09 EEST
ЕКОЛОЗИ ПРОВЕРИХА 33 БЕНЗИНОСТАНЦИИ В ДОБРИЧ И ВАРНА    
ЕкологияОт началото на годината, експерти от отдел "Опазване чистотата на въздуха, опасни химични вещества и управление на риска" на РИОСВ - Варна, са извършили проверки на 33 бензиностанции в областите Варна и Добрич, съобщиха от пресслужбата на инспекцията.

Обектите са проверявани за наличие на съоръжения за ограничаване на летливите органични съединения (бензинови пари) при съхранение, товарене, разтоварване и превоз на бензини. Десет от проверените бензиностанции отговарят на екологичните изисквания  във връзка с прилагането на Директива на Евросъюза и поетите от страната ангажименти по присъединяването ни. На останалите е предписано в срок от четири месеца да се приведат в съответствие с нормативните изисквания.  От екоинспекцията уточняват още, че контролът цели да се установи осигурено ли е необходимото оборудване за недопускане отделяне на бензиновите пари в атмосферата при съхранение, товарене, разтоварване и превоз на бензини. Приоритетно се извършват проверки на бензиностанции, разположени в жилищни райони и работни площадки. При последващ контрол, в случай на неизпълнение на дадените предписания, срещу отговорните лица ще бъдат предприети административно наказателни действия.
 


Сходни връзки

ЕКОЛОЗИ ПРОВЕРИХА 33 БЕНЗИНОСТАНЦИИ В ДОБРИЧ И ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди