изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:37 EEST
ЧИТАЛИЩЕТО КАНДИДАТСТВА ЗА 40 000 ЛЕВА ПРЕД МК    
КултураИдеята е средствата да бъдат използвани за ремонт на сградата и за частично покриване на заема за газификация

Читалище "Йордан Йовков" в Добрич кандидатства пред Министерството на културата за отпускане на 40 000 лева, каза за НДТ председателката на читалищното настоятелство Юлия Дрекова. Във ведомството вече е представено аргументирано искане, подкрепено от община Добрич и кмета Детелина Николова. Идеята е, ако бъдат одобрени, средствата да се използват за ремонт на сградата и за частично покриване на заема за газификация.
Добричкото читалище кандидатства за отпускане на средства в рамките на допълващата субсидия за читалищата в страната, предвидена в бюджета на Република България. Два милиона лева са заложени за ремонтни дейности на читалищата, а още 500 000 лева - за набавяне на нова литература и закупуване на компютърна техника за читалищните библиотеки.
До края на март читалищата, които искат да кандидатстват за средства, следва да изпратят проекти в Министерството на културата. След това в рамките на около месец и половина комисия ще разгледа постъпилите искания.
Миналата седмица НЧ "Йордан Йовков" в Добрич е получило последните части, които бяха нужни за газификацията, каза още Юлия Дрекова. До дни трябва да бъде направено свързването с газта. Договорът за газоподаване е до края на март, а след това - от октомври, посочи Ю. Дрекова. НДТ припомня, че добричкото читалище тегли банков заем, за да може сградата да бъде газифицирана.
 


Сходни връзки

ЧИТАЛИЩЕТО КАНДИДАТСТВА ЗА 40 000 ЛЕВА ПРЕД МК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди