изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:08 EEST
В ДОБРИЧ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ГАЗОБЕТОН ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ    
ИкономикаВ края на април официално ще бъде открит заводът от семейството на "Ксела България" ЕООД

От началото на годината, след направените проби, е пусната в експлоатация първата линия за производство на газобетон в новия завод на "Ксела България" ЕООД, съобщи за НДТ регионалният мениджър продажби Атанас Иванов. В момента се произвеждат 150 хил. куб. м газобетон, като при натоварването 100 % на производствените мощности, което трябва да стане до 3-4 години, ще се произвеждат 450 хил. куб. м газобетон, добави още А. Иванов.
Официално старт на новия завод в Добрич ще бъде даден в края на април, но вече сред клиентите му са най-големите строителни фирми от Добрич, Варна, Шумен, Русе, Силистра, Бургас, Ямбол и Сливен. Около 30-40 хил. куб. м от производството на добричкия завод пък се изнася в Румъния. Фирмата има всички сертификати за качество, съобразени с европейските стандарти. В момента разкритите работни места са 60 броя, а при 100 процентово натоварване на производствените мощности разкритите работни места ще достигнат 160 души. "Числото не е голямо, но това е така, защото всички процеси са напълно автоматизирани" - добави още А. Иванов.
Заводът за газобетон става собственост на "YTONG Holding" гр. Мюнхен през 1994 г. и е една от най-успешните приватизационни сделки в в България за периода. В края на 2002 година "YTONG Holding" преминава към германската фирма HANIEL Bau-Industrie GmbH, част от огромния концерн HANIEL, който обхваща фирми с различен предмет на дейност, разположени на 5 континента, в над 30 държави, с приблизително 54 000 служители и работници, годишен оборот над 22 млрд. евро. През 2003 година в рамките на холдинга HANIEL Bau-Industrie GmbH се създаде фирмата XELLA AG, която обхваща производството и търговията със строителни материали. Xella Baustoffe GmbH е една от най-голeмите компании на немския и европейския пазар за строителни материали със седалище в Дуисбург, Германия. Под името XELLA се обединяват следните търговски области - газобетон с най-утвърдената марка - Ytong; варо-пясъчни изделия под новата марка Silka; системи за сухо строителство Fermacell; строителни системи.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ГАЗОБЕТОН ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди