изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:43 EEST
ДНИ НА БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ ЦЕЛЯТ НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕБАЛАНСА МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ    
НовиниМинистерството на икономиката и енергетиката планира в периода 15-18 май 2006 г. провеждане на Междуправителствена българо-руска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество в Москва, информира областна администрация чрез електронния си сайт.

Програмата предвижда и провеждане на "Дни на България и българските области в Русия". Целта на форума е да се представят възможностите и потенциалът на България и отделни нейни области в производството, износа, инвестициите, туризма и други приоритетни направления, да се насърчат търговските и икономическите връзки на регионално и фирмено ниво, както и да се създадат предпоставки за активизиране на износа и балансиране на стокообмена.
В тази връзка в областна администрация могат да се подадат заявки за участие във форума, като крайният срок е 27 март, съобщи за НДТ Левент Назим - младши експерт регионално развитие. "Имаме типов формуляр, който трябва да бъде попълнен на руски. Идеята е общини и фирми от областта да представят свои проекти, като посочат целите, сумата и очаквания икономически ефект. Целта е българските участници да намерят чрез форума, организиран от министерството, свои партньори в Руся, като по този начин се увеличи външнотърговският обмен между двете страни, както и да се намали д***ансът между България и Русия" - добави още Л. Назим.
Форумът е ежегоден, добави още експертът от областна администрация, като заяви, че по традиция област Добрич ще бъде представена с икономически профил.
 


Сходни връзки

ДНИ НА БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ ЦЕЛЯТ НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕБАЛАНСА МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди