изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:44 EET
Китайският министър на отбраната ще посети България    
КитайСофия. Визитата на министъра на националната отбраната на Китайската народна република генерал-полковник Цао Ганчуан ще се осъществи през втората половина на тази година. За това се договориха, днес 23 март 2006г., министърът на отбраната Веселин Близнаков и Н. Пр. новоназначения посланик на Китайската народна република у нас Ю Джънчи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Китай заема приоритетно място в политиката на България в Азия и е наш първостепенен партньор в азиатския континент, каза министърът на отбраната Веселин Близнаков. Той отбеляза, че развитието на двустранното военно сътрудничество между България и Китай е важен елемент от общодържавната политика на България. Традиционно добрите отношения между двете страни, близките позиции по мерките за укрепване на мира в регионален и световен мащаб, борбата срещу тероризма и участието в мироопазващи операции на ООН, са стабилна основа, върху която градим военните и политическите взаимоотношения, допълни министърът на отбраната.
Н.Пр. посланик Ю Джънчи каза, че Китай проявява интерес към сътрудничеството в областта на обучението на военни кадри и в социалната област. Поддържането на регулярни контакти между министрите на отбраната на двете страни е важно за развитието на добрите отношения между двете армии.
Министърът на отбраната Веселин Близнаков покани чрез Н. Пр. посланик Ю Джънчи водещи китайски фирми от отбранителната промишленост да участват в специализираното изложение за военна продукция у нас “Хемус” 2006”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Китайският министър на отбраната ще посети България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди