изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:48 EEST
ТРИ ДЕЦА В БОЛНИЦА С ВИРУСЕН ЕНЦЕФАЛИТ    
Здраве Три деца от Добрич са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение града с диагноза остра вирусна инфекция /ОВИ/ - вирусен менингит, съобщиха от РИОКОЗ. Те са хоспитализирани в рамките само на десет дни - от 10 до 20 март

 

Първото дете - 12-годишно момиче, постъпва с оплаквания на 10 март в Детско отделение на болницата.  Приемната му диагноза е била остра вирусна инфекция. При епидемиологичното проучване е установено, че 7 дни преди хоспитализацията му момичето е имало повече от седмица главоболие, единични повръщания, болки по мускулите, отпадналост и двойно виждане. Лекувано е симптоматично след преглед от личния си лекар. 

Шест дни след това с диагноза ОВИ - мозъчен едем, в Детско отделение е прието за лечение с подобни оплаквания 10-годишно дете от Добрич. След проведени консулти с инфекционист от МБАЛ- Добрич, и педиатър от Педиатрична клиника във Варна е поставена диагноза ОВИ - вирусен енцефалит. На 16 март децата са преведени за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ.

При добро общо състояние, но внезапно с главоболие, мускулни болки, двойно виждане и  данни за  гърчова симптоматика на 20 март в Инфекциозно  отделение е хоспитализирано и 16-годишно момче с диагноза вирусен енцефалит.

За диагностичното уточняване са назначени необходимите консулти и изследвания. Взети  са проби за вирусологични и серологични  изследвания, допълват от РИОКОЗ. 

Децата са в добро състояние, казаха от Инфекциозно отделение. От там уточниха, че те не са от едно училище и не са се познавали.

Вирусният енцефалит е заболяване на мозъка, обясниха лекари. То не било много заразно и вероятността от масово заболяване била малка. НДТ

 


Сходни връзки

ТРИ ДЕЦА В БОЛНИЦА С ВИРУСЕН ЕНЦЕФАЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди