изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:51 EEST
В БЕЛИЯ ГРАД ЩЕ ФИНАНСИРАТ МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ    
НовиниБоряна БОЖИДАРОВА: И тази година община Балчик е подготвила програма за реализиране на младежки инициативи. По нея са предвидени общо 15 000 лева.

Всички училища, детски градини и Общинският детски комплекс ще могат да кандидатстват до края на месец април, като за всеки един от проектите ще се отпускат от 500 до 1000 лв.

За тази година темата на програмата е “Заедно растем и учим”, свързана с изпълнение на Общинския план за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Участието в програмата на община Балчик става чрез представяне на проект, изготвен от учениците, под ръководството на учител, с помощта на родители, неправителствени организации и др. Оценяването ще става от общинска комисия и ще зависи от значимостта, учебното заведение и броят на участниците. Основната цел на програмата за младежки инициативи е да утвърди екипността в работата на детските и ученическите общности, както и да се развиват уменията за изработване на проекти, за формулиране и реализиране на идеите. Предвижда се всяка година темата на програмата да се променя и разширява.

С реализирането й специалистите очакват това да благоприятства утвърждаването на атмосфера на взаимно уважение, толерантност и разбирателство между децата, което да ги мотивира да издирват, изучават и пазят културната си и етническа идентичност. Друга цел е да се обогати материалната база с помагала и пособия.

 


Сходни връзки

В БЕЛИЯ ГРАД ЩЕ ФИНАНСИРАТ МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди