изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:28 EEST
От 1 юли безработните ще бъдат социално подпомагани до 18 месеца    
НовиниВидин. Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова обяви във Видин, че ще поиска промени в законодателството за издаване на болнични листове на безработни, които отказват предложената им от бюрата по труда работа.

Емилия Масларова уточни, че има безработни, които 15 години получават помощи без да търсят работа или възможности за преквалификация.
Емилия Масларова обяви, че от 1 юли безработните ще имат право на социално подпомагане само за 18 месеца.
Тя характеризира като порочна практиката за освидетелстване на хора с увреждания, като уточни, че действителни инвалиди биват прекатегоризирани в по-ниска група, а по-малко болни получават първа група с придружител. За илюстрация Емилия Масларова посочи, че само за един месец във Видин броят на хората с увреждания, получили документ от ТЕЛК, е увеличен с 300.
Емилия Масларова заяви, че част от социалните помощи ще бъдат пренасочени към децата в семейството и ще се приложи позитивна дискриминация към безотговорните родители, за да бъдат децата им облечени, обути и образовани.
По програмите на МТСП, за безработните в област Видин са определени 2 345 работни места, 4,5% от всичките в страната, въпреки че безработицата във Видин е 2,8 от средната за страната. Информацията е на БНР.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

От 1 юли безработните ще бъдат социално подпомагани до 18 месеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди