изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:14 EEST
Ростислав Мартинюк: “Партията на регионите” е вероятният победител на изборите в Украйна    
По светаКиев. Лидер на парламентарните избори в Украйна вероятно ще се окаже “Партията на регионите” на Виктор Янукович, както сочат социологическите сондажи, заяви за Агенция “Фокус” украинският политически анализатор Ростислав Мартинюк.

В източната и южната част на страната тя има голяма преднина пред останалите политически сили, но в централната част и западните райони избирателите, разбира се, застават зад “Блока на Юлия Тимошенко”, “Наша Украйна” и социалистите - т.нар. “Оранжева коалиция”.
Според Мартинюк, основната интрига в момента е кой ще привлече повече гласове – партията “Наша Украйна”, която представлява украинския президент Виктор Юшченко или “Блока на Юлия Тимошенко”. Това ще определи кой ще се изправи пред “Партията на регионите”, коментира Мартинюк.
“Разбира се, в публичното пространство лидерите и на “Блока на Тимошенко” и на “Наша Украйна”, говорят, че управляващата коалиция ще е изключително “оранжева”, но всички разбират, че ако се наложи “Наша Украйна” ще влезе в преговори с “Партията на регионите” за сформиране на кабинет, защото иначе ще стане невъзможно да заработи новия парламент. По закон ако до 60 дни не бъде създадено правителство, президентът има право да разпусне правителството. Това е мощен лост за оказване на влияние в ръцете на Виктор Юшченко, що се отнася до конфигурацията на кабинета.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Ростислав Мартинюк: “Партията на регионите” е вероятният победител на изборите в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди