изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:11 EEST
БИБЛИОТЕКА "Д. ГАБЕ" С НОВИ 144 ТОМА КНИГИ ОТ АЛМА МАТЕР    
ОбразованиеНа 16.03.06 г. в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" се е състояла презентация на резултатите от проекта "Достъп до електронна информация за хора с увреждания в българските библиотеки" на Съюза на библиотечните и информационни работници, с финансовата и консултантска подкрепа на Британския съвет в София, съобщават от пресслужбата на община -град Добрич.

Отчет за извършеното по тази тема от библиотека "Дора Габе" е бил включен в представения на форума сборник "Библиотеките, хората с увреждания и електронната информация". Тези, които се интересуват от проекта, могат да разгледат неговата печатна и електронна версия в Информационния център на библиотеката.
През миналата седмица библиотека "Дора Габе" е получила по линия на вътрешния книгообмен 144 тома книги от библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски". Между тях са и книги, свързани с темата: "Обучение на сляпо-глухи деца и юноши", "Педагогика на зрително затруднените", "Обучение и възпитание в началните училища, детски градини и специални училищни заведения". Интересни заглавия присъстват в дългия списък на книгообмена: "История на 50 века" - І том на Александър Димитров, "Големите изследователи" на издателство LARUSSE, "Диалогична социология" на Георги Фотев, "Митът Димитър Казаков - Нерон" на Аксиния Джурова и др. Нови книги от националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" обогатяват фондовете на библиотеката, а за владеещите английски език  биха представлявали интерес 47 тома разнообразна литература - дарение от библиотеки от щата Колорадо - САЩ. Голяма част от книгите са изложени във фоайето на библиотеката и всеки, който проявява интерес, може да ги разгледа.
 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕКА "Д. ГАБЕ" С НОВИ 144 ТОМА КНИГИ ОТ АЛМА МАТЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди