изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:07 EEST
Мъж принуден да се разведе заради сън    
ЛюбопитноЛидерите на една от мюсюлманските общини в Индия поискали от съпружеска двойка да живеят разделени, след като мъжът се е „развел“ с жена си насън, съобщи вестник Press Trust of India, цитиран от Ройтерс.


Соила Ансари казала на свои познати, че мъжът й Афтаб три пъти е казал в съня си думата „развод“, което, според ислямското право, е законна процедура за развод.

Когато това стигнало до ушите на лидерите на местната ислямска община, те заявили, че „разводът“ е уместен и че двойката е длъжна да се раздели.

Соила и Афтаб са били женени 11 години и имат три деца.

Религиозните лидери са постановили, че ако двамата искат да се съберат отново, то трябва да чакат не по – малко от 100 дни, а Соила трябва да се омъжи за друг мъж и на свой ред да получи от него развод.

Двойкака отказала да се подчини на имамите.

Мюсюлманското малцинство в Индия официално е подчинено на законите на шериата при сключване и разтрогване на брака, а също и при наследяване на имущество.

Имам Зафарул – Ислам Хан осъди решението на общинските лидери, заявявайки, че изобщо нищо не разбират от ислямското законодателство.
http://www.dnes.bg/
 


Сходни връзки

Мъж принуден да се разведе заради сън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди