изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:46 EEST
ОБУЧАВАТ БЕЗРАБОТНИ, КАТО ИМ ДАВАТ ДНЕВНА СТИПЕНДИЯ    
НовиниВ петък - на пресконференция бе обявен стартът на проект "Обучение на заварчици", който се финансира по програма "Активни услуги на пазара на труда" на Агенцията по заетостта, по заемно споразумение със Световната банка.

Партньори по проекта са община - град Добрич, ТПП, както и няколко фирми. Целта му е да се намали трайната безработица в община Добрич, заяви зам.-кметът Галина Митева, както и да се насърчи разкриването на нови работни места и се увеличи капацитетът на професионалното обучение. Продължителността на проекта е 12 месеца, а стойността му е 15 хил. евро. В неговите рамки ще бъдат обучени 21 безработни, които ще бъдат в три групи по 7 души и ще получат сертификат за най-ниската степен заварчик. "Съотношението между теория и практика е 1:3, като практическото обучение ще се провежда във фирми в Добрич, където всеки курсист ще има наставник и обучението ще се провежда в реална среда" - каза представителят на "Авангард персонал консултинг" П. Павлов. Емилия Стефанова от дирекция "Бюро по труда" допълни, че потребностите от квалифицирани заварчици на пазара на труда са много и дори Варна търсела кадри в Добрич. Другото, което е интересно е, че участващите в проекта - по време на обучението си, което е 60 работни дни, ще получават стипендия в размер на 3 лв. на ден. Авторите на проекта са си поставили амбициозната задача да осигурят 100 % реализация на курсистите.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ БЕЗРАБОТНИ, КАТО ИМ ДАВАТ ДНЕВНА СТИПЕНДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди