изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:43 EEST
НЦИОМ: Трайна тенденция на спад на доверието към държавните институции    
НовиниСофия. Трайна тенденция на спад на доверието към държавните институции отчитат от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) в последното си изследване на обществено-политическите нагласи. Това стана ясно на пресконференция днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

С най-ниско одобрение се ползват работата на парламента и на съда (по 16 %). Най-много критики към работата на парламента отправят хората в активна трудова възраст, жителите на столицата и на големите градове, както и високо образованите. Сред симпатизантите на всички политически формации неодобрението за работата на парламента надхвърля одобрението. Над средното е одобрението на парламента сред симпатизантите на ДПС и НДСВ.
Столичани са особено критични към работата на съда. Одобрението към тази институция е над средното сред заможните българи. В страната одобрението към съда достига 16 %, в столицата то е едва 6 %.
За последния месец правителството губи нови 3,5 % одобрение и добавя също толкова неодобрение. Най-критични към кабинета са хората в активна трудова възраст, високо образованите и жителите на градовете. Одобрение над средното декларират привържениците на управляващите партии в тройната коалиция.
НЦИОМ регистрира две полюсни оценки за работата на полицията. 40,3 % одобряват работата на полицията, това са симпатизантите на партиите от управляващата коалиция. 45,1 % не одобряват работата на полицията – това са предимно привърженици на опозицията.
През март най-изразително намалява одобрението на работата на министър-председателя – със 7 %. Президентът губи 6 пункта одобрение. Председателят на Народното събрание губи 2 % от одобрението. В основата на негативните преценки за премиера стоят главно политически мотиви. Над 80 % от привържениците на опозицията не одобряват неговата работа.
Маргарита КОЛЕВА
 


Сходни връзки

НЦИОМ: Трайна тенденция на спад на доверието към държавните институции | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди