изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:50 EEST
"ЕРП ВАРНА" АД ПРЕДУПРЕДИ: НА 13.04. СПИРА ТОКА НА ВиК    
НовиниВ нарочно разпространено прессъобщение до медиите вчера "Електроразпределение Варна" АД уведомява, че е предадено официално предупреждение за прекъсване на електрозахранването на "ВиК" - Добрич, заради натрупани задължения, които възлизат на стойност над 10 млн. лв.

В него се казва, че на 13.04 ще бъде спрян токът на административните сгради, на помощните сгради на водното дружество, както и захранването на някои помпени станции, ако дотогава двете страни не се споразумеят за разсрочване на плащанията и погасяването на дълга. Ръководството на "ЕРП Варна" изтъква, че на практика общата стойност на дълга не намалява, а от началото на 2006 г. е започнала отново да нараства. В съобщението се посочва още, че досега е прилагано специално отношение към "ВиК" и не е прекъсвано електрозахранването в зимния сезон, за да не бъдат допуснати щети на съоръженията от замръзване, но това е поставило другите клиенти на електроразпределителното дружество в неравностойно положение. "През последните години "ЕРП Варна" предприе редица мерки за събиране на вземанията от "ВиК" - Добрич - издаване на изпълнителни листи, запор на банкови сметки, налагане на възбрана върху активите, както и прекъсване на елзахранването на административните сгради" - се казва още в съобщението. Независимо, че е ангажирано и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, досега решение на този въпрос не е намерен. ОТ ЕРП предприемат спирането на тока на "ВиК" като последна мярка, след изчерпване на всички възможности.
Потърсихме за коментар управителя на "ВиК" - Добрич, Величко Василев, като го попитахме означава ли това, че в Добрич ще има режим на водата? "Имам депозирано това предупреждение. Днес /б.а. - вчера/ в рамките на един час отново с ръководството на "ЕРП Варна" обсъждахме проблема. Категорично мога да заявя, че няма да има воден режим в Добрич. Още веднъж държа да отбележа, че нямаме нови задължения и от септември 2005 г. се обслужва текущото потребление на енергия за всеки месец. Натрупването идва от лихвите по старото задължение - всеки месец имаме 90 хил. лв. лихва, което към момента е свръхтежест за "ВиК" Добрич" - каза В. Василев. Управителят на водното дружество добави още, че от октомври токът е с нова цена, но пък водата е запазила стойността си за кубик непроменена. В. Василев заяви още в отговор на питане на НДТ, че е готова оценката на 22 електросъоръжения, собственост на "ВиК", които след приключване на съгласуването, ще бъдат предадени на "ЕРП Варна" - по формулата дълг срещу собственост. Водният управител изрази надежда, че приемо-предавателният протокол между фирмите ще бъде подписан до края на април. Според изчисленията на "ВиК", към 30.12.2005 г. дългът към енергодоставчика е възлизал на 9 800 хил. лв.
 


Сходни връзки

"ЕРП ВАРНА" АД ПРЕДУПРЕДИ: НА 13.04. СПИРА ТОКА НА ВиК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди