изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:37 EEST
ПЪСТРИ РИСУНКИ РАДВАТ ПАЦИЕНТИТЕ НА ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ    
ЗдравеВесели и пъстри рисунки посрещат вече малките пациенти на Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

 Те красят стените пред самото отделение, приемната, занималнята и една от стените. Рисунките са дело на възпитаници на СОУ "Дора Габе" В Добрич. Вчера в присъствието на директора на МБАЛ д-р Жанина Калинкова, главната сестра Жана Ангелова, директора на Дора Габе Гинка Димова, младите художници, работещи в отделението и пациенти, новата придобивка бе официално открита.
Стените са изрисувани от ученици на добричкото училище - по покана на Детско отделение. Творбите са по проект "Намаляване на стреса и проявите на тревожност при децата, постъпващи на лечение в детско отделение" - каза за НДТ старшата сестра Янка Маринова. Проектът е по българо-швейцарската програма "Хигия" и по програма "Драйфус", насочени към по-доброто здраве. Първото цветно пано - в края на единия от коридорите в отделението, е изрисувано през м.г. от няколко единадесетокластници в профил "Изобразително изкуство" на СОУ "Дора Габе" с преподаватели Галина Върбанова и Христо Константинов. В разкрасяването на останалите стени тази година са се включили всички ученици от класа, които са абитуриенти. В композициите им присъстват деца сред природата, по време на игри и т.н. Използвани са латексови бои.
Д-р Жанина Калинкова благодари на възпитаниците на СОУ "Дора Габе" и преподавателите им за чудесните творби. Тя сподели, че идея за създаващи настроение рисунки вече имало и в АГ-отделение. НДТ

 


Сходни връзки

ПЪСТРИ РИСУНКИ РАДВАТ ПАЦИЕНТИТЕ НА ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди