изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:00 EEST
МЕДИЦИТЕ ОТ ОБЛАСТТА РЕШАВАТ ЗА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ    
ЗдравеПрез следващите няколко дни ще стане ясно дали здравни работници от Добричка област, членуващи в КТ "Подкрепа", ще подкрепят протестните действия, които ще се проведат в страната.

 Това каза за НДТ председателят на местната структура на конфедерацията Марина Дралчева. Тя допълни, че от вчера такива действия има в Бургас. Марина Дралчева припомни, че заетите в сферата на здравеопазването нямат право на ефективни стачни действия. По тази причина протестите ще са символични - със сини лентички, без спиране на работния протест. В Балчик, Генерал Тошево, болницата в Тузлата имало нагласа медиците да се присъединят към националните протести.
Процентът, който се заделя от Брутния вътрешен продукт за здравеопазване, трябва да е по-голям, коментира Марина Дралчева. Тя допълни, че хората, които се грижат за здравето ни, трябва да са с по-достойни заплати, имайки предвид подписания в понеделник Колективен трудов договор между Министерството на здравеопазването и синдикатите.
Късно вчера с новия КТД са се запознали служители на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, членове на КТ "Подкрепа". Те също са взели решение дали да се присъединят към протестните действия, с него ще ви запознаем в следващия брой. НДТ

 


Сходни връзки

МЕДИЦИТЕ ОТ ОБЛАСТТА РЕШАВАТ ЗА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди