изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:35 EEST
ПРАЗНИК НА ДВИГАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ ОРГАНИЗИРАТ РИОКОЗ И ОБЩИНАТА    
ЗдравеПразник на двигателната активност организират днес отдел "Опазване на общественото здраве" на РИОКОЗ и община Добрич. Той ще се проведе под мотото "Не спирай! Скачай, тичай - здравето обичай!" и е в рамките на програма "СИНДИ".

 Днес от 10.30 часа ще се проведе поход, тръгването ще е от входа на градската градина. Поканени са всички - от най-малките до най-големите. Празници на двигателната активност са организирани и във всички училища, детски градини и детски ясли.
 Повишаването на двигателната активност на добричлии е една от основните задачи на програма "СИНДИ", съобщават от РИОКОЗ. Направени проучвания сочели, че 28,45 процента от жените и 34 на сто от мъжете правят физически упражнения поне три пъти седмично с продължителност повече от 20 мин. Това било характерно предимно за по-младите и най-често било свързано с поддържане на добра фигура и при двата пола.
  Двигателната активност е свързана с профилактиката на затлъстяването, високото кръвно налягане, сърдечно-съдовите заболявания, с поддържане на нормално ниво на кръвната захар и холестерола, обясняват специалисти от инспекцията. Освен това двигателната активност поддържа фигурата и дава добро самочувствие. От РИОКОЗ съветват при здравите хора честотата на физическите упражнения да бъде три пъти седмично, в непоследователни дни. Продължителността трябва да бъде от 25 до 60 минути. НДТ

 


Сходни връзки

ПРАЗНИК НА ДВИГАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ ОРГАНИЗИРАТ РИОКОЗ И ОБЩИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди