изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:08 EET
ДЕЦА ГОСТУВАХА В ПЪРВО РПУ    
Ред и сигурностУчениците имаха възможност да надянат бронежилетка и да се повозят в полицейски автомобил с включени сирени. Проявата бе в рамките на инициативата Детска полицейска академия

Четвъртокласници от основно училище "Христо Смирненски" в петък гостуваха в Първо районно полицейско управление. Децата бяха посрещнати от кап. Росен Петров - началник сектор "Охранителна полиция" при Първо РПУ. Очичките на малчуганите се озъртаха с вълнение из коридорите на полицията и особена емоция за децата бе, когато надникнаха в килиите на арестантите. След това присъстваха на интересна лекция. Ст. лейт. Нели Павловска от Детската педагогическа стая им обясни, че полицията се грижи за реда, разкрива престъпления, помага на възрастни и деца, когато са изпаднали в беда. Четвъртокласниците трябваше да запомнят, че, когато имат нужда, винаги могат да се обърнат към полицията. След това гл. серж. Петко Николов ги запозна с полицейските атрибути, които се използват при различни ситуации - стоп палка, светлоотражателни жилетки, щурмови палки, противокуршумни жилетки и т.н. Някои от тях се използват, когато е премината границата на доброто общуване, каза гл. серж. Николов. Той обаче обясни на децата, че полицаите са добре обучени и никога не нанасят удари по части, където сериозно може да наранят човек. Силно заинтригувани от полицейските атрибути учениците се надпреварваха да се запознаят по-отблизо с тях, някои дори си сложиха каска и противокуршумна жилетка. След това бе най-емоционалният за децата момент. Униформените ги качиха в полицейските автомобили и с включени сирени ги разходиха по улиците на Добрич.
Децата получиха листовки на тема "Познавате ли районния си полицай? Знаете ли как може да ви помогне?", "Какво трябва да знае всеки от нас?" и "Как да се защитим от престъпления."
Гостуването на учениците в Първо РПУ бе част от инициативата Детска полицейска академия, която пък е в рамките на програма "Открити дни 2006" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
 


Сходни връзки

ДЕЦА ГОСТУВАХА В ПЪРВО РПУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди