изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:45 EEST
Албена Денкова и Максим Стависки получиха Почетния знак на президента на България    
Новини София. “Ефектът от победата на Албена и Максим не е само спортен. За мен те са един образец, един символ. Символ на волята” – това каза държавният глава Георги Първанов при връчване на Почетния знак на президента на танцовата двойка по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Наградата им беше връчена за изключителния принос към българския спорт, за прослава на България и по повод спечелването на световната титла при танцовите двойки на шампионата на планетата в Калгари, Канада.
Президентът подчерта, че Албена и Максим с основание са спечелили сърцата на цялата публика. По думите му – те са не просто най-силните, не просто победителите, те са любимците. “Малко е да се каже, че победата на Максим и Албена в Калгари беше реванш. Това беше заслужено удовлетворение за цялата нация” – подчерта Първанов.
Той подчерта също, че спортистите са не само върхът на професионализма а и символ на едно ново родолюбие. Само така можем да си обясним факта, че отказаха някои от най-добре платените шоу-състезания по света, каза държавният глава.
Павлина ЦАНОВА
 


Сходни връзки

Албена Денкова и Максим Стависки получиха Почетния знак на президента на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.83 секунди