изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:54 EEST
"Обръчът от фирми" на ДПС предизвика противоречие в коалицията    
НовиниНашата цел е да се създават прозрачни и равностойни условия за бизнес за всички фирми“, каза заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев. Той определи ГЕРБ като "подходящ партньор на НДСВ, в зависимост от обстоятелствата“. „Ахмед Доган вкара в коментара на понятието” обръч от фирми” по-скоро философски, отколкото икономически разсъждения“, заяви Стоян Витанов, депутат от "Коалиция за България".

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че „досегашният модел, при който ДПС използват властта си, се нарича корупция“. Лидерът на "Новото време" Емил Кошлуков определи като изключително слабо обяснение на Ахмед Доган за репликата “обръч от фирми”, „защото всяка корупция е престъпление“. „След това посещение на БСП на конференцията на ДПС загубата на Георги Първанов в предстоящите президентски избори е категорична“, прогнозира Емил Кошлуков.

"НДСВ не споделя вижданията, че около всяка партия трябва да има обръчи от близки фирми", каза Милен Велчев. Заместник-председателят на НДСВ уточни, че политиката на партията през последните четири години е била насочена за равнопоставяне на целия бизнес и ще продължи в тази посока. "НДСВ не споделя и критиките относно медиите, прозвучали по време на форума на ДПС", каза още заместник-председателя на партията.

Жълтият депутат коментира и създаването на движение "Граждани за европейско развитие на България" /ГЕРБ/. Той определи гражданската формация като възможност за по-богат избор на гласоподавателите, а „по-голямата конкуренция е добра в политиката, така както е добра и за бизнеса“. „Ако Бойко Борисов реши да се занимава с политика, той би бил както легитимен конкурент, така и подходящ партньор на НДСВ, в зависимост от обстоятелствата“.

Рискът да бъде задействана общата предпазна клауза за задържане членството на България в Европейския съюз намалява, каза още заместник-председателят на НДСВ. Велчев допълни, че съществува висок риск предпазни клаузи да бъдат задействани по отделни глави, като "Правосъдие, ред и сигурност" и "Земеделие". „Ако клаузите бъдат задействани, за определен период от време България ще бъде "второ качество член" на ЕС“.

Стоян Витанов от "Коалиция за България" каза, че според него в обяснението на лидера на ДПС за обръча на фирми се изразява философията му за отношенията между бизнеса и политиката. „Ако фирмите са в рамките на закона, възниква въпросът какво следва като отношения на между ДПС и тях. Ако са извън рамките на правилата, коментар изобщо не може да има“, каза категорично депутатът. Той уточни, че обществените поръчки се проверяват от бившия Държавен финансов контрол, който предстои да се трансформира в Държавна финансова инспекция.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира в ефира на bTV, че „някои хора от ДПС смятат, че България им е дадена на концесия“. По думите му чрез обръча от фирми около партията част от парите, отпуснати за наводненията в страната, са изчезнали. „Смешно е да обясняваш, че като създаваш корупция, ще се бориш с корупцията“.

„Негативите от сегашното управление на България ще понесе БСП“, прогнозира Каракачанов. Според лидера на ВМРО социалистите са предпочели да направят сегашната коалиция, въпреки че имали избор. Именно това дава самочувствие на ДПС, че са непреодолим фактор в българската политика, отбеляза Каракачанов.

Лидерът на ВМРО каза, че алтернативата на старите партии ще бъдат нови партии, но не посочи категорично дали това ще е нова формация като сдружението на Борисов ГЕРБ или някакво прегрупиране в дясното политическо пространство.

„Обяснението на Ахмед Доган за “обръча от фирми” е опит за бягство от проблема“, заяви лидерът на “Новото време” Емил Кошлуков. Според него корупцията не може да създава сигурност, а кражби. „Политик, който открито заяви, че подкрепя корупцията, трябва на момента да си подаде оставката. За съжаление в България корупцията е толкова голяма, че се възприема като нещо нормално“. Всички стари български партии създават обръчи от фирми. “Доган обаче каза това, което Сергей Станишев знае 10 пъти по-добре, Симеон Сакскобургостки 50 пъти по добре, Костов 100 пъти по-добре “, твърди Емил Кошлуков.

„След това посещение на БСП на конференцията на ДПС, загубата на Георги Първанов в предстоящите президентски избори е категорична“, прогнозира Емил Кошлуков. По думите му Първанов е загубил тези избори още с даването мандата на ДПС. „Който и друг почтен и честен човек да се яви като кандидат президент ще спечели с лекота“.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

"Обръчът от фирми" на ДПС предизвика противоречие в коалицията | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Обръчът от фирми" на ДПС предизвика противоречие в коалицията
Автор: Anonymous да 2006-04-04 @ 09:04 EEST
Добре бе политици след като знаете толкова много за корупцията защо не оправите тая държава, а само говорите и говорите....
"Обръчът от фирми" на ДПС предизвика противоречие в коалицията
Автор: Anonymous да 2006-04-04 @ 13:15 EEST
   Държавата много отдавна отиде на кино.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди