изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:08 EEST
12 години затвор за отнет кравешки живот    
Любопитно

Жена от Непал получи 12-годишна присъда заради това, че заколила крава и поискала да изсуши месото й, предава ДПА, цитирайки местният вестник Кантипур.



50-годишната провинила се не изповядвала хиндуистката религия и изобщо не разбрала какъв грях е извършила с убийството на свещеното животно, докато не произнесли присъдата й, допълва агенцията.

Съдът в градчето в източната част на страната изобщо не приел за смекчаващо вината обстоятелство факта, че жената не спада към мнозинството хиндуисти и постановил за „убийцата“ максималната възможна присъда.

В хиндуизма животните заемат особено място, но най-високо сред тях стои кравата – тези така познати у нас животни не могат да се използват за работа на полето, не могат да се колят, бият или дори следят.

Убийството на свещеното преживно днес задължително се наказва със затвор, а в миналото дори е било възможно убиецът да трябва да се раздели с ръцете или краката си заради недопустимото деяние.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

12 години затвор за отнет кравешки живот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди