изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:43 EEST
ПРОВЕРЯВАТ С ТЕСТОВЕ ЗНАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ    
ОбразованиеТестове за проверка на знанията на учениците от 4-8 клас са проведени през март, съобщи за НДТ началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието и науката Рина Иванова.

Обхванати са 18 училища в Добричка област, посочи тя. Тестовете са изготвени от експертите по различните предмети - съобразно държавните образователни изисквания, учебните планове и задължителните норми за усвояване на материала. Идеята е да се получи обективна представа за оценяването на учениците в училище, като за целта оценките от тестовете ще бъдат сравнени с тези от първия учебен срок. За първи път тестове се прилагат по този начин в училищата в областта. Досега са правени в отделни учебни заведения и по отделни предмети, като тематични проверки на преподавателите. Целта е да се получи и представа за това как върви обучението в различните населени места, каза още Р. Иванова.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАТ С ТЕСТОВЕ ЗНАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди