изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:01 EET
ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ДЕЦАТА НА СОУ "СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"    
ОбразованиеУчениците се върнаха от участие във фолклорен конкурс с четири първи и една трета награда

Възпитаници на добричкото училище "Св. Климент Охридски" отново завоюваха награди - това път на сцената на 12-ия национален детски фолклорен конкурс "Диньо Маринов". Надпреварата се е провела на 1 и 2 април във Варна. Първа награда са спечелили Добромир Валериев /кавал/, Георги Демиров /гайда, с ръководител Велин Великов/ и Борислав Йорданов /кавал/. На първо място е класирана също първокласничката Гергана Бойчева, която свири на тамбура. Трета награда е спечелил квартет кавали.
В конкурса са участвали близо 500 изпълнители от цялата страна, каза Христо Стефанов, който е преподавател на изпълнителите на кавал. Учителка на малката Гергана пък е Стефка Василева. Изключително високо е било нивото на конкурса, а конкуренцията - сериозна, разказаха за НДТ участниците. Председател на журито е бил проф. Милчо Василева. От СОУ "Св. Климент Охридски" в надпреварата са участвали още Дамян Василев /кавал/, Иван Димитров /кавал/ и Пламен Валериев /гайда/, който също се представили изключително добре.
Гергана Бойчева е спечелила сърцата на публиката и журито като изпълнила пиеса на своята ръководителка Стефка Василева. Произведението ще бъде включено в начален учебник по тамбура, който се подготвя в момента. Сред авторите на изданието е Костадин Бураджиев - преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.
 


Сходни връзки

ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ДЕЦАТА НА СОУ "СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди