изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:36 EET
СТАРТИРА ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА ДОБРИЧ    
ОбществоОт вчера започна пролетното почистване на Добрич, то ще продължи до 21 април, съобщи зам.-кметът на града арх. Пламен Ганчев.

В края на миналата седмица се е провела среща с всички участници в него. Служителите на "Шеле" ще метат, ще почистват регулите и ще правят уборка, след което ще започне измиване на улиците по предварително утвърден от общината график. Общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" ще има ангажимента за почистването на зелените площи и разделителните ивици на булевардите, на плочите в жилищните комплекси "Дружба", "Балик", "Строител" и "Югоизток", както и на улиците в промишлените зони.
Възпитаниците на училищата и детските градини - в периода 12-20 април, ще почистят дворовете, прилежащите пространства и места за обществено ползване - градския парк, квартални скверове и градини. Инициативата сред тези участници ще има състезателен характер. Най-добре представилите се деца ще бъдат отличени. Наградите ще са шест тревокосачки за поддържане на зелените площи.
Общината апелира гражданите също да се включат в инициативата - да почистят зелените площи и междублоковите пространства. Тази година общината обявява конкурс за най-добре почистени площи с гражданско участие. Желаещите могат да заявят своето участие в периода до 7 април на телефон 600-705. Като награда в най-добре почистените квартали ще бъдат извършени благоустройствени мероприятия. Предстои общината да изпрати писма до представителите на бизнеса, с което да апелира добричките фирми също да се включат в пролетното почистване. Призивът е да се погрижат не само за дворовете си, но и за прилежащите площи.
Извозването на отпадъците за училищата и детските градини ще се извършва по график. Гражданите могат да се обадят на тел. 600-705 или 605 352, за да заявят автомобили за сметта. Краят на кампанията за пролетното почистване на Добрич ще бъде на 21 април, когато ще бъдат раздадени награди на отличените участници. По този начин ще бъде отбелязан и Световният ден на земята - 22 април. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди