изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:29 EET
ПФА "ДОБРУДЖА" ОБОГАТЯВА РЕПЕРТОАРА СИ    
КултураФолклорната танцова студия усилено се готви за 45-дневно турне в Тайван през лятото

Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" в момента обогатява репертоара си. Изпълнителите готвят две нови акапелни песни - "Калюва мама" и "Гайдата свири, говори", сюита за оркестър "Тракийски напеви" и Добруджанска сюита, както и две нови солови песни. Това каза за НДТ главният художествен ръководител на състава Стоян Господинов. Следващата седмица ще се проведе конкурсът, с който ще бъдат избрани петима нови изпълнители в ансамбъла - четирима танцьори и една певица първи глас. Ст. Господинов припомни, че с решение на Общинския съвет на Добрич от 10 март, за ПФА "Добруджа" бяха отпуснати пет щатни бройки. С тях числеността на ансамбъла ще стане 34 души. Това ще ни даде по-големи възможности, коментира главният художествен ръководител. Целта е и второто звено на ансамбъла - танцовият състав, да се попълни до ансамбловия минимум от 8 танцьори и 8 танцьорки. Конкурсът ще се проведе на 10 април. В момента ансамбълът се подготвя и за участието си в концерта от цикъла "Ръка за ръка", организиран от община Добрич и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси.
Фолклорната танцова студия "Добруджа" пък в момента усилено се подготвя за предстоящото 45-дневно турне в Тайван. Там талантливите изпълнители ще участват в световен детски фолклорен фестивал, който ще се проведе от 1 юли до 15 август в град И Лан. В него вече са заявили участие състави от Куба, Грузия, Финландия, Индия, Малайзия, Хаваите, Япония и редица други държави. ФТА "Добруджа" ще представи танци от всички етнографски области на България.
 


Сходни връзки

ПФА "ДОБРУДЖА" ОБОГАТЯВА РЕПЕРТОАРА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди