изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:41 EEST
ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ВиК - ТЕМА НА СРЕЩА ПРИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ    
НовиниДа обсъдят натрупаните задължения от "ВиК"-Добрич към "Електроразпределение"-Варна ЕАД, на работна среща при областния управител Динчер Хаджиев и заместниците му са били директорът на водното дружество Величко Василев и зам.-кметът на Добрич Галина Митева.

След няколко срещи с представители на Е.ОН България и ресорния зам.-министър, областният управител е предложил да се направят първите стъпки за погасяване на задълженията чрез кредитиране на дружеството. Това съобщиха вчера от пресцентъра на областната администрация. Ръководството на областна администрация и общината застават зад усилията на ВиК да погасява посредством регулярни плащания дълга си и ще настояват пред министерството за гаранции, които да помогнат кредитирането да стане по-скорошен факт. По този повод областният управител на Добрич ще се срещне в края на седмицата със зам.-министъра на регионалното развитие Д. Михайлевски. Той ще изпрати и писмено становище на МРРБ, подкрепено от общината, за възможните начини за спасяване на "ВиК"- Добрич.
 


Сходни връзки

ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ВиК - ТЕМА НА СРЕЩА ПРИ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди